Križni put i misa u Prozoru održani uz prisustvo malog broja vjernika

Objavljeno 20.03.2020. 18:34, Kategorija Poslušajte audio/video


Za one koji nisu bili u mogućnosti izravno pratiti Pobožnosti Križnog puta i Svete mise, donosimo audio zapis:

 

krini_put_20_03_6.jpg

Služenje svetih misa u katoličkim crkvama uz sudjelovanje vjernika na području Vrhbosanske nadbiskupije prekinute su zbog pandemije koronavirusa te se preporučuje njihovo praćenje putem radija, televizije ili interneta.

Vrhbosanski nadbiskup, kardinal Vinko Puljić uputio je u srijedu svim svećenicima, redovnicima i redovnicama i svim vjernicima Vrhbosanske nadbiskupije dodatne upute i odredbe kako bi se spriječilo širenje koronavirusa.

Kardinal Puljić navodi da prema propisima crkvenoga zakona dijecezanski biskup može vjernicima, kad god smatra da to pridonosi njihovu duhovnom dobru, dati oprost od obveze sudjelovanja na nedjeljnoj misi.

“Stoga, vjernici, koji zbog ove situacije u svojoj savjesti smatraju da ne mogu ići na misu, dužnosti sudjelovanja na nedjeljnoj misi neka udovolje prateći misu na radiju, televiziji ili na internetu, i primajući duhovnu pričest kao put sjedinjenja s Kristom i povezanosti s vjerničkom zajednicom u crkvi. Isto tako, neka se posvete molitvi, postu, dobrim djelima i čitanju riječi Božje”, navodi kardinal Puljić.

Povodom objave Vrhbosanske nadbiskupije, a u cilju zaštite vjernika da se  ukida  javno slavljenje svetih misa, Radio Rama vam omogućava praćenje sv. misa u izravnom radijskom prijenosu.

U dogovoru sa ramskim dekanom i župnikom župe Prozor don  Markom Tomićem organiziramo  izravan prijenos nedjeljnih euharistijskih slavlja od 11 sati, svakog petka Pobožnost Križnog puta  i svete mise od 17 sati.

U srijedu, 25.ožujka na blagdan Blagovijesti prenosit ćemo euharistijsko slavlje od 11 sati.

krini_put_20_03_10.jpg

krini_put_20_03_.jpg

krini_put_20_03_9.jpg

krini_put_20_03_8.jpg

krini_put_20_03_3.jpg

krini_put_20_03_7.jpg

krini_put_20_03_1.jpg