Priča o medvjedici u Kreševu na žalost nije dobila sretan kraj

Objavljeno 27.05.2020. 17:30, Kategorija Poslušajte audio/video

Priča o medvjedici u Kreševu na žalost nije dobila sretan kraj. Ona je dala posljednji atom snage kako bi spasila svoje mlade, ali ona nije uspjela preživjeti.

Više u prilogu ekipe RTV HB iz srednje Bosne.

U srijedu su ih inspektori FUIP-a, točnije glavni federalni inspektor za šumarstvo Muhamed Hodžić u pratnji kolega, dovezli u Bingov zoološki vrt u Tuzli.

''Mladi medvjedi su u dobrom stanju i danas smo ih smjestili u najbolji Zoološi vrt koji trenutno imamo u državi. Ovo je drugi put da udomljavamo medvjediće koji su se našli u ovakvoj situaciji. Radi se o reprezentativnom objektu i sreća je što znamo da će medvjedići ovdje imati  konstantnu brigu i veterinarski nadzor'', rekao je Hodžić.

''Zahvaljujem Semiru i Stjepanu, zaposlenicima šumske uprave iz Kreševa, koji su se brinuli o medvjedićima proteklih dana i po njima su ih i nazvali Sema (ženka) po Semiru i Pepo (mužjak) po Stjepanu-Pepi'', kazao je federalni inspektor za šumarstvo Muhamed Hodžić.

Semir i Stjepan su u srijedu nazočili primopredaji medvjedića, te su mladunčadima dali prvi obrok u novom domu.

Tatjana Paunoski, rukovoditeljica službe marketinga Binga istaknula je da su u Zoo vrtu potpuno spremni za nove stanovnike.

''Kada nam je inspektor javio da će medvjedići doći u naš zoološki vrt, brzo smo sve organizirali i pripremili smo jednu od velikih medvjeđih nastambi. Svjesni smo da je za medvjediće najbolje da odrastaju u svom prirodnom staništu, ali i da to u ovom slučaju nije moguće, te da bez majke ne bi preživjeli. Nažalost, naša zemlja nema ustanovu koja se može brinuti o životinjama koje se zahvatile u ovakvoj situaciji. Prije tri godine na isti način nam je dodijeljen i medo Šiško, koji je pronađen u Rakitnom. Naš tim će učiniti sve da i ovi medvjedići budu zbrinuti na najbolji mogući način. U sljedećem razdoblju medvjedići neće biti u vanjskim nastambama kako bi se što prije prilagodili'', istaknula je Tatjana.

Zoo vrt kompanije Bingo otvoren je prije četiri godine i nalazi se nadomak Tuzle. Trenutno u njemu ima 39 životinjskih vrsta sa više od 350 životinja. Najveća atrakcija su lavovi kojih trenutno ima devet. Od sada će i četveročlano društvo medvjeda (Maja, Šiško, Pepo i Sema) također osvajati simpatije posjetitelja.

Osim životinja, u sklopu zoo vrta ima i restoran Ringišpil, zatvorena igraonica, tri vanjske igraonice, prostrano šetalište, park sa lijepom ljetnom vegetacijom, teren za mali nogomet i mnoštvo drugih zabavnih sadržaja za djecu. Iz kompanije ističu da je ovaj zoološki vrt njihov poklon Tuzli. 

mladunce-medvjeda.jpg

medvjedica_kresevo.jpg