Proslava patrona župe Prozor

Objavljeno 15.06.2020. 10:48, Kategorija Obavijesti

Proslava svetkovine Presvetoga Srca Isusova održat će se u prozorskoj župi u petak, 19. lipnja.

Po riječima  ramskog dekana don Marka Tomića, prozorskog župnika, vjernici će se pripremati trodnevnicom od 16. do 18. lipnja, svetim misama od 18 sati, kojima će predslaviti svećenici rodom iz prozorske župe.

Prvu večer trodnevnice, 16. lipnja misno slavlje predvodit će vl. Ivan Ivančević, drugog dana, 17. lipnja vl. Ivan Karača, a misu uočnicu vl. Ljubo Zadrić.

Prije svetih misa je i prigoda za svetu ispovijed .

Na sam blagdan Presvetog Srca Isusova, u petak 19. lipnja  tri su svete mise. U 8 sati je sv. misa, u kojoj ćemo se prisjetiti svih bolesni i nemoćnih.

U 11 sati je svečana sv misa, koju će predvoditi generalni vikar Vrhbosanske nadbiskupije mons.dr. Slađan Ćosić. Večernja misa je u 17 sati, nakon koje će se održati i Dječji festival „Djeca pjevaju Isusu“ od 18 sati.  Dođite i podržite naše najmlađe, poruka je župnika, don Marka Tomića.

 U nedjelju, 21.lipnja je vanjska proslava Srca Isusova za cijeli Ramski dekanat. Mise su u 8,00 sati, zatim u 9:30, kao i pučka misa u 11:00 sati, koju također predvodi mons. dr. Slađan Ćosić, gener. vikar Vrhbosanske nadbiskupije.

Don Marko Tomic - najava proslave Srca Isusova