Ramljaci na hodočašću, kojeg zamišljaju mnogi

Objavljeno 25.06.2020. 11:57, Kategorija Novosti

Brojni vjernici, među kojima i Ramljaci sa svojim zavjetima i molitvama hodočaste danas Kraljici mira u Međugorje, gdje se obilježava 39. godišnjica od ukazanja Blažene Djevice Marije.

Iza njih je dugačak, nimalo lagan put do Međugorja u koji bi trebali stići u popodnevni satima, negdje oko 4 sata, na dan proslave 39. Obljetnice Gospina ukazanja, doznali smo od hodočasnice Ane. Što se više približavaju Međugorju, kažu, sretni su jer su uspjeli nakon višednevnog hodanja, još malo, pa stići do svoga cilja. Proteklih dana doživjeli su kiše, pljuskove, prave hercegovačke vrućine, pa i ugodni povjetarac s kojim je bilo lakše prelaziti kilometre. Preostalo im je još malo do njihovog odredišta, pa će uz Božju pomoć i to uspješno pregaziti.

Program za 39. obljetnicu Gospinih ukazanja jednak je kao i ranijih godina, a s obzirom na to da će se središnje misno slavlje održati na otvorenom, bit će ispunjene i epidemiološke mjere zaštite.

Podsjetimo, danas je 39. obljetnica Gospinih ukazanja u Međugorju, svete Mise na hrvatskom jeziku služene su  u 6:00 7:00, 8:00, 9:00 i 11:00 sati, a središnja svečana sveta misa je u 19:00 sati.
Od 18:00 sati je večernji molitveni program (krunica, Gospine litanije i zaziv Duhu Svetom) u 19:00 sati svečana večernja sveta misa.

Kao i svakog 25. u mjesecu, odmah nakon mise bit će zajedničko klanjanje Isusu u Presvetom oltarskom sakramentu, koje se zatim nastavlja u tišini do 7:00 sati ujutro.

Našim hodočasnicima, koji su na put za Međugorje pješice krenuli u utorak ujutro, sretno do odredišta!

medjugorje_11.jpg

medjugorje_12.jpg

medjugorje_14.jpg

medjugorje_13.jpg