Plenković: Čim epidemiološka slika bude bolja, mjere na granici prema BiH bit će ukinute

Objavljeno 29.06.2020. 08:40, Kategorija Obavijesti

Vlada Republike Hrvatske oglasila na Twitteru u nedjelju navečer u vezi s mjerama na granici s BiH, a koje se odnose na 14-dnevnu samoizolaciju za građane BiH koji ulaze ne teritorij Hrvatske.

Što se tiče granice i režima prema državljanima BiH, obje države trebaju poduzimati napore da se što više smanji intenzitet novozaraženih osoba radi sigurnosti obje države. Čim epidemiološka slika bude zadovoljavajuća mjere će biti ukinute, navodi se u objavi Vlade RH u kojoj je prenešena izjava premijera Andreja Plenkovića.

Unatoč činjenici da je MUP RH službeno iznio stav i obavijestilo i Graničnu policiju BiH o tome da je tranzit bh. građana kroz Hrvatsku, situacija na terenu, primjerice na GP Doljani, nije bila takva, a što su na svojoj koži osjetili i pojedini bh. građani.

Ipak hrvatski MUP kasnije se oglasio da bh. građani mogu napraviti tranzit preko Hrvatske do Neuma uz odgovarajuće dokumente.

A oglasila se i Granična policija BiH koja je demantirala Ministarstvo vanjskih poslova BiH kako tranzit nije dopušten, ističići kako su oni dobili dopis od MUP-a RH u kojemu se navodi da je tranzit do Neuma dopušten.

jabuka.tv