Plenković sutra dolazi u BiH

Objavljeno 13.09.2020. 09:45, Kategorija Obavijesti

Plenković će prisustvovati i svetoj misi u ponedjeljak, kada će odlazeći biskup Ratko Perić predati dužnost novoimenovanom biskupu Mostarsko-duvanjske biskupije i apostolskim upraviteljem Trebinjsko-mrkanske dijeceze, biskupu Petru Paliću.

Hrvatski premijer Andrej Plenković s delegacijom će sutra i u ponedjeljak biti u posjetu Mostaru i to povodom svečanog otvaranja novoizgrađenog Biskupijskog kulturnog centra u Mostaru i predstavljanje knjige biskupa Ratka Perića ‘Pođite i propovijedajte’ kao i primopredaju dužnosti odlazećeg biskupa Ratka Perića novoimenovanom biskupu Petru Paliću.

Inače, novoizgrađeni Biskupijski kulturni centar u Mostaru velikim dijelom je financiran upravo zahvaljujući pomoći Hrvatske.



Također, Plenković će prisustvovati svetoj misi u ponedjeljak, kada će odlazeći biskup Ratko Perić predati dužnost novoimenovanom biskupu Mostarsko-duvanjske biskupije i apostolskim upraviteljem Trebinjsko-mrkanske dijeceze, biskupu Petru Paliću. Kako Republika saznaje, očekuje se i prisustvo kardinala Vinka Puljića, nadbiskupa koadjutora Vrhbosanske nadbiskupije Tome Vukšića, mostarskog muftije Salema ef. Dedovića, episkopa zahumsko-hercegovačkog i primorskog Dimitrija, kao i brojnih biskupa iz BiH i Hrvatske, javlja Hayat.

Primopredaja službe planirana je za praznik Uzvišenja Svetog Križa i svetkovinu godišnjice posvete Mostarske stolnice Marije Majke Crkve i godišnjicu biskupova rođenja, 14. prosinca, za vrijeme svete Mise u 11 sati.