Načelnik općine Jozo Ivančević odgovara na pismo javnosti predsjednika Kuće mira Šćit

Objavljeno 16.10.2020. 17:39, Kategorija Novosti

Načelnik općine Prozor-Rama dr. Jozo Ivančević uputio je odgovor na pismo javnosti koje je uputio predsjednik HO Kuća mira Šćit fra Andrija Jozić:

U  otvorenom pismu ramskoj javnosti Predsjednik Humanitarne organizacije Kuća Mira i gvardijan fra Andrija Jozić ponovno je iznio niz netočnih i zlobnih tvrdnji kojima pokušava opravdati svoj nerad i blokadu otvaranja Doma za stare i nemoćne osobe na Šćitu.

Svima poznata činjenica je da je Općina kao suosnivač u ovaj objekt ulagala značajne novce i to u vremenu kada je Dom imao svog ravnatelja, tri člana Upravnog vijeća od čega je jedan član bio u ime Općine a dvojica u ime HO Kuća Mira. Danas ta ustanova nema ravnatelja, a rad Upravnog vijeća je zaustavljen nezakonitim imenovanjima koje je radio upravo potpisnik otvorenog pisma. Dokaz za to je rješenje suda iz Mostara koji je odbio upisati novog ravnatelja, jer imenovanje nije bilo u skladu sa zakonom. U takvim uvjetima nije bilo moguće ulagati proračunska sredstva jer bi to bilo nezakonito.

Izlazak iz ovog stanja je vrlo jednostavan. Treba donijeti zakonite odluke, a to znači da se u sve treba uključiti Kapitul kao Skupština Doma za stare i nemoćne. To bi omogućilo donošenje zakonitog Statuta, zakonito imenovanje novog ravnatelja, koji bi bio predložen od strane fra Andrije, a to bi omogućilo nastavak općinskih ulaganja. Općina je na to spremna i sada, bez obzira na brojne negativne aktivnosti koje je provodila Kuća Mira i njeni zastupnici i raznorazni neuspješni odvjetnici.

Međutim, očigledno je da je piscu otvorenog pisma draži nerad i nered, pa ništa zakonito ne poduzima. Drago mu je pisati o proračunu Općine, pisati o naručenim ekonomskim istraživanjima u sarajevskim medijima…

Zašto je Predsjednik Kuće Mira odlučio blokirati svaki zakonit rad Doma za stare i nemoćne, postaje jasno kad se vidi da je otvoreno pismo objavljeno uoči početka predizborne kampanje, par dana nakon posjete Dragana Čovića Samostanu.

Načelnik općine dr. Jozo Ivančević


Tekst prenosimo sa portala Ramski Vjesnik