Načelnik Ivančević na sastanku s Jaklićanima

Objavljeno 18.10.2020. 09:39, Kategorija Novosti

Jučer je u seoskoj dvorani u Jaklićima u 16:00 sati održan sastanak na kojem su bili predstavnici i mještani Mjesne zajednice Jaklići, Družinovići, Šlimac i Lapsunj.

Na sjednici je uz domaćine nazočio i aktualni načelnik općine dr. Jozo Ivančević koji je dao punu podršku u realizaciji projekata koji se planiraju realizirati u narednom razdoblju u ovoj mjesnoj zajednici.

Tijekom sastanka najviše se pričalo o izgradnji kapelice s mrtvačnicom u Jaklićkom groblju, te je i odlučeno da će se nova kapelica raditi na postojećoj s tim da će biti maksimalno proširena kao i da će u njoj biti komora za dva sanduka. Na južnom ulazu u groblje radit će se nove stepenice te stol za potrebe ukopa kao i dva toaleta.
Također je rečeno da se u skoro vrijeme planira raditi proširenje puta kroz selo (zaseok Brig), a načelnik je obećao da će se uraditi odnosno asfaltirati svi prilazi kućama.
Put za Jaklićku planinu je u završnoj fazi što se tiče administrativnog dijela, natječaj je gotov i po odabiru izvođača čim vremenske prilike dopuste krenut će se s radovima. U narednim danima planira se raditi u cijeloj mjesnoj (Jaklići, Družinovići, Šlimac i Lapsunj) zajednici tako da svi koji tu žive i Hrvati i Bošnjaci ne trebaju se osjećati izostavljeno jer će se kod sviju raditi po njihovoj potrebi.

Sastanak je protekao u ugodnoj atmosferi uz razgovor, a na sastanku je nazočilo oko 25 ljudi.

sastanak_u_jaklicima_nacelnik_ivancevic_jozo_17.10.2020.__4.jpgsastanak_u_jaklicima_nacelnik_ivancevic_jozo_17.10.2020.__5.jpgsastanak_u_jaklicima_nacelnik_ivancevic_jozo_17.10.2020.__3.jpgsastanak_u_jaklicima_nacelnik_ivancevic_jozo_17.10.2020.__2.jpg