Navijači dobili odštetu zbog pretrpljene “emocionalne žalosti” jer Cristiano Ronaldo nije igrao

Objavljeno 24.11.2020. 14:06, Kategorija Obavijesti

Možda zvuči kao neki vic, ali nije tako.

Čak 162 nogometna navijača u Južnoj Koreji dobilo je sudski spor protiv marketinške firme The Fasta, koja je 2019. godine bila suorganizator prijateljske utakmice između Juventusa i zvijezdi korejske K-League u Seoulu.

U toj utakmici trebao je nastupiti i Cristiano Ronaldo, barem je tako najavljivala The Fasta, koja je koristila ime portugalske zvijezde ne bi li do u potpunosti rasprodala stadion od 65 tisuća sjedećih mjesta.

U tome je i uspjela, međutim Cristiano Ronaldo nije zaigrao, točnije ostao je cijelu utakmicu na klupi za pričuvne igrače u remiju 3:3 između dvije momčadi.

Ogorčeni navijači, od kojih su mnogi kupili ulaznice upravo zbog jedinstvene prilike da vide Cristiana Ronalda uživo, odlučili su sudskim putem utjerati pravdu, jer su se smatrali prevarenim.

The Fasta je imala obavezu omogućiti navijačima da vide Cristiana Ronalda na travnjaku neovisno o svim okolnostima. Navijači su zbog lažnih obećanja pretrpili emocionalno razočaranje, stoji u objašnjenju korejskog suda, prenosi Gol.hr.

Svih 162 navijača koji su podnijeli tužbu dobili su povrat novca od ulaznica, te kompenzaciju u visini 45 američkih dolara.

Recimo i da u Koreji kruži priča da se najogorčeniji navijač od svih, nakon što Cristiano nije zaigrao, zaputio u Švedsku gdje je Juventus igrao svoju iduću prijateljsku utakmicu prošle godine kako bi se osobno obračunao s Cristianom Ronaldom. Naravno, do svog idola nije stigao…

(www.jabuka.tv)