Poznati bh. glumci snimaju film na Ramskom jezeru

Objavljeno 30.06.2021. 15:58, Kategorija Poslušajte audio/video

Adnan Hasković, Milan Pavlović, Almir Kurt... To su samo neka od poznatih glumačkih imena koja ovih dana snimaju igrani film u Prozor-Rami.

Riječ je o filmu „Umri prije smrti“ pod redateljskom palicom Ahmeda Imamovića.

Glumci su oduševljeni Ramom, gostoprimstvom Ramaca, hranom kao i prirodom, jezerom i otokom Humcem gdje su snimali scenu zajedno s Ramskim mažoretkinjama koje su ovoga puta bile u tradicionalnim narodnim nošnjama. Jučer su snimali u Prozoru s mažoretkinjama u njihovim odorama.

Već sedmi dan snima se film „Umri prije smrti“, a osim u Prozoru i Ramskom jezeru, scene su snimali i na Blidinju, Lukomiru, Sinonovićima, Bjelašnici, Sarajevu te mnogim drugim predivnim krajevima u Bosni i Hercegovini.

Samir Smajić, producent filma kazao je kako je zadovoljan glumačkom postavom, da su glumci izuzetni te da je posebno ponosan na činjenicu što je glumačka ekipa samo bosanskohercegovačka.

Izjava producenta Samira Smajića

Glavna uloga u filmu pripala je poznatom bosanskohercegovačkom glumcu Adnanu Haskoviću koji je imao uloge u filmovima i serijama: „Snowpiercer“, „Twice born“, „Legends“, „Reket“…, a filmski set je u Hollywoodu dijelio s Penelope Cruz, Emilom Hirschom, Tildom Swinton, Seanom Beanom

Hasković je izjavio kakva je njegova uloga u filmu te zašto je baš on dobio čast da glumi glavnu ulogu. Osim toga, očaran je krajolikom Rame te se obratio svima u BiH da ljetuju u Rami.

Izjava glumca Adnana Haskovića

Glumac Milan Pavlović, poznat po ulozi Dine Mehmeda Mujkića u poznatoj humorističnoj seriji „Lud zbunjen normalan“ istaknuo je kako mu ovo nije prvi posjet Rami. Prije 15 godina bio je u ribolovu na Ramskom jezeru, gdje je, kako kroz šalu kaže, premašio iskusnije ribolovce u ulovu ribe.

Izjava glumca Milana Pavlovića

Film se iduće godine može očekivati na velikom platnu.

umri_prije_smrti_2.jpgumri_prije_smrti_8.jpgumri_prije_smrti_14.jpgumri_prije_smrti_17.jpgumri_prije_smrti_38.jpgumri_prije_smrti_47.jpgumri_prije_smrti_48.jpg