Zbog porasta novozaraženih odgađaju se brojne usluge u SKB-u Mostar

Objavljeno 14.09.2021. 16:01, Kategorija Obavijesti

Ravnatelj Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) u Mostaru dr. Ante Kvesić pozvao je građane da se cijepe protiv koronavirusa upozoravajući da se zbog porasta novozaraženih odgađaju brojne usluge u ovoj medicinskoj ustanovi u kojoj je sve više hospitaliziranih od covida.

Izgleda da je lakše vjerovati zavjerama, a onda tražiti hospitalizaciju u slučaju zaraze i komplikacija. A onda onkološki pacijenti idu na čekanje jer ne možemo raditi normalno, rekao je Kvesić za Pogled.ba.

U posljednja 24 sata u covid bolnici u Mostaru preminule su četiri osobe, a na liječenju je 93 bolesnika od kojih je 15 na respiratorima dok je četvero na potpori kisikom.

Zbog velikog broja hospitaliziranih pacijenata angažirano je čak 22 liječnika s Odjela anestezije, reanimacije i intenzivnog liječenja.

Ravnatelj Kvesić je pozvao je građane da prestanu vjerovati nadristručnjacima, te se cijepe kako bi se smanjio broj teških kliničkih slučajeva.

Po njegovim infomacijama čak 90 posto hospitaliziranih u mostarskoj covid bolnici nije cijepljeno, dok je je ostalih deset posto primilo tek jednu dozu cjepiva.

Cjepivo vam daje izuzetno visoke izglede da u slučaju zaraze nećete dobiti teži oblik bolesti, završiti na respiratoru i imati dalekosežne posljedice po zdravlje nakon preboljene bolesti. Zar to nekome nije dovoljno da se cijepi, spriječi komplikacije i pomogne sebi i zdravstvenom sustavu koji je na koljenima?, dodao je dr. Kvesić.