Mališani župe Prozor proveli dan u igri kod "Mlina Jurić" u Ljubuncima

Objavljeno 03.09.2022. 10:32, Kategorija Novosti

Na mlinu obitelji Ane i Slavka Jurića u Ljubuncima organiziran je susret za djecu ode 1. do 4. razreda kojega je organizirao župni ured župe Prozor, u dogovoru sa župnikom vlč. Markom Tomićem, župnim vikarom vlč. Josipom Antukićem, časnom sestrom Marinelom Zekom i animatorima.

Mališani kroz igru, zabavu i veselje, sklapaju prijateljstva ali i nauče nešto novo.

"Ovo nije prvi put da organiziramo ovako nešto za djecu. Cilj nam je da im što više pobudimo zanimanje za druge i da im objasnimo da svoje vrijeme mogu provesti u prirodi. Odrasli znaju reći da im djeca puno vremena provode na internetu, a mi djecu ne možemo kritizirati, a da im ništa ne ponudimo umjesto mobitela", rekla je sestra Marinela Zeka navodeći kako ne trebamo mijenjati djecu nego mijenjati navike koje se nameću kao trend.

Djeca su uživala u raznim igrama zahvaljujući animatorima Ivani Topić, Josipi Babić, Natali Papak i Marinu Knježeviću.

"Naša župa se može pohvaliti s pet animatora koji su završili obuku za animatore i imaju certifikat. Oni na svakom susretu pripreme djeci različite, zanimljive, društvene, edukativne igre", rekla je sestra Marinela i dodala kako se po povratku na djeci vidjelo da im je ovakvih susreta, na ovaj način, bilo potrebno.

Ovih susreta za djecu bit će i u budućnosti, a već sljedeću subotu 10. rujna bit će susret za djecu od 5. do 9. razreda od 15 do 18 sati. Nakon toga će biti sveta misa - zaziv Duha svetoga za sve učenike, njihove roditelj, učitelje, nastavnike i profesore.

"Molimo da dobijemo blagoslov, da mi možemo jedni drugima biti blagoslov i da zazovemo Duha svetoga da nam bude tješitelj, branitelj, da nas hrabri i poučava i savjetuje u novoj školskoj vjeronaučnoj godini", zaključila je sestra Marinela za kraj.

izlet_djece_iz_zupe_prozor_u_ljubunce.jpgizlet_djece_iz_zupe_prozor_u_ljubunce_2.jpgizlet_djece_iz_zupe_prozor_u_ljubunce_3.jpgizlet_djece_iz_zupe_prozor_u_ljubunce_4.jpgizlet_djece_iz_zupe_prozor_u_ljubunce_5.jpgizlet_djece_iz_zupe_prozor_u_ljubunce_6.jpgizlet_djece_iz_zupe_prozor_u_ljubunce_7.jpgizlet_djece_iz_zupe_prozor_u_ljubunce_8.jpgizlet_djece_iz_zupe_prozor_u_ljubunce_9.jpgizlet_djece_iz_zupe_prozor_u_ljubunce_10.jpgizlet_djece_iz_zupe_prozor_u_ljubunce_11.jpgizlet_djece_iz_zupe_prozor_u_ljubunce_12.jpgizlet_djece_iz_zupe_prozor_u_ljubunce__13.jpgizlet_djece_iz_zupe_prozor_u_ljubunce_14.jpgizlet_djece_iz_zupe_prozor_u_ljubunce_15.jpgizlet_djece_iz_zupe_prozor_u_ljubunce_16.jpgizlet_djece_iz_zupe_prozor_u_ljubunce_17.jpgizlet_djece_iz_zupe_prozor_u_ljubunce_18.jpgizlet_djece_iz_zupe_prozor_u_ljubunce_19.jpgizlet_djece_iz_zupe_prozor_u_ljubunce_20.jpg