Krist Kralj je najveća nada i pobjednik nad strahom, patnjom i zlom

Objavljeno 20.11.2022. 09:21, Kategorija Novosti

Sva kraljevstva, politički sustavi, ideologije, bolesti, strahovi i epidemije će proći, ali Kristovo Kraljevstvo neće nikada proći. Ono će trajati vječno i zato radujmo se, ne gubimo nadu jer nad svime vlada Bog i Krist Kralj! 

„Moje Kraljevstvo nije od ovoga svijeta“, rekao je Isus Krist vladaru ovog svijeta Pilatu, namjesniku najmoćnijeg carstva na svijetu toga vremena, slavnog Rimskog Carstva.

Današnje vrijeme umnogome slično je onom vremenu: zavladao je strah, neizvjesnost pred budućnošću, tjeskoba, nemir i čudan muk.Piše:Narod.hr

Nakon Kristove smrti, politički događaji u Izraelu su se zakomplicirali i došlo je do velikih pobuna,ratova i tragedija. Jeruzalem je srušen svega 40 godina nakon smrti na Križu, a Židovi raseljeni diljem svijeta iz svoje domovine. I Rimsko carstvo je od svog zenita počelo propadati: dekadencija, korupcija i elitizam načeli su slavno carstvo koje je kolaps doživjelo kroz vrijeme koje je uslijedilo, a definitivnu propast kroz prodore i navale barbarskih naroda sa sjevera.

Istovremeno, apostoli i njihovi nasljednici su širili drugo Kraljevstvo – to je bilo kraljevstvo Isusa Krista, kralja.

Ono je opstalo do današnjih dana, jedino od svih.

Kada su velike ideologije komunizam, nacizam i fašizam počele se valjati svijetom, papa Pio XI. smatrao je da je priznavanje Kristovog kraljevstva najučinkovitije sredstvo za borbu protiv zala svog vremena. Nije to bilo davno, 1925. godine papa je proglasio svetkovinu Krista Kralja. Bilo je to dok je u Rusiji (SSSR-u) opaki i bezbožni komunizam provodio do tada neviđeni teror, ubijanje i otimačinu u povijesti svijeta. Bezbožni zločinci ubili su 40.000 svećenika, gotovo sve episkope (biskupe), porušili Kristove crkve, Staljin je nešto kasnije zabrani (grko)katoličku Crkvu u Ukrajini i milijuni vjernika ostali sami. Imali su mise po šumama, u zoru, u tajnosti, da ne bi završili u zatvorima.

Istovremeno, u Italiji se ulicama valjao fašizam, a Njemačka je bila puna komunističkih revolucija koje su htjele dovesti diktaturu komunizma na vlast (to im je privremeno i uspjelo u nekim velikim gradovima). Na ulicama Njemačke su se događali krvavi sukobi „smeđih“ i „crvenih“. Malo kasnije, na izborima 1933., u Njemačkoj je na vlast došao Hitler, a vrlo brzo uslijedio je strašan svjetski rat.

Papa Pio XI. bio je prorok.

Svetkovina Krista Kralja, uvedena između dva svjetska rata, bila je jasna – jedino pravo kraljevstvo je ono Isusa Krista.

Sva carstva, od Rimskog do Lenjinovog su prošla, ali Krist ostaje kralj i njegovo carstvo ne prolazi.

To je Radosna Vijest!

Današnje vrijeme i neizvjesna budućnost, kada se milijuni ljudi pokreću s velikih kontinenata Azije i Afrike dolaze u valovima u našu Europu, kada pandemija koronavirusa donosi ogroman tjeskobu u srca ljudi, kada mediji svakodnevnim terorom žele doslovno utisnuti strah u srca ljudi, kada je neizvjesnost svuda oko nas, ima najveću nadu – Krista Kralja.

To je Radosna Vijest!

Krist Gospodin i danas, kao i nekad, riječju i djelom objavljuje svoje Božanstvo i svoje Kraljevstvo nad svime. Jedino Krist kaže za sebe da je Kruh života i Svjetlo svijeta. Jedino On za sebe može reći da je Istina, Uskrsnuće i Život. U 10. poglavlju Evanđelja po Ivanu Isus za sebe kaže: “Ja sam vrata. Kroza me tko uđe, spasit će se”. Ovo je jedino mjesto u Novom zavjetu gdje Gospodin za sebe kaže da je vrata. Slikoviti govor o ovčjem toru daje glavni smisao ovoj izjavi “ja sam vrata”. Jer samo vrata vode u tor, a kroz njih trebaju proći i pastiri i ovce.

Prema tome, samo Isusova žrtva na križu otvara vrata neba – pravog i vječnog Kraljevstva.

Zato budimo radosni danas, dočekajmo i vrijeme Došašća u radosti, nadi i molitvi. Ne dozvolimo u srcu da nam prolazna kraljevstva ovoga svijeta, njihovi vladari i bezbožne elite uzmu vjeru, radost i mir iz naših života.

Sve to će proći, a ostati će Kristovo Kraljevstvo!