Odgovor na odgovor „vrlim piscima nekim“ i umnim glavama iz HDZ-a BiH Rama

Objavljeno 04.10.2019. 16:04, Kategorija Novosti

Odgovor na odgovor „vrlim piscima nekim“ i umnim glavama iz HDZ-a BiH Rama kao i „Nerežimskom i slobodnom portalu“ Rama-Prozor.Info (tužno i žalosno je o kolegama pisati, ali moramo) koji u svoje ime vjerojatno ne mogu napraviti ni teglu ajvara, a kamo li u ime Stranke i Koalicije napisati Priopćenje koje bi trebalo biti Demanti, a zapravo ne sliči ni Priopćenju, ni Demantiju osim kad gledate kroz prozor staklene zgrade HC-a u Prozoru.

I nama bi vjerojatno bilo korisnije za ovoliko vremena napraviti teglu ajvara, ali evo – iznimno – spustit ćemo se (na kratko) na Vaš nivo,  čisto neka narod vidi vokabular i način komuniciranja nekad stožerne stranke u Hrvata! Usput, podsjećamo Vas da ste oporba i hrvatska manjina u Općinskom vijeću. To ćete prema svim pokazateljima i ostati, a zapitajte se ; Tko je kriv što je u Vijeću 5 više od 16 ?! 

hdz_bih_rama_odgovor_radio_rami_3.10.2019..jpg

Predmet: Odgovor na odgovor

Nema raskola u OO HDZ BiH Rama niti raspada hrvatske koalicije (Gdje piše da pišete u ime koalicije? U zaglavlju stoji OO HDZ BiH Rama. Ili možda nije? 

Iako smo na portalu Radio postaje Rama već godinama navikli pronalaziti isključivo preuzete članke iz drugih medija (Sasvim je legalno preuzimati članke iz drugih medija, s tim da se pozovete na izvor informacije (medija) .. i niste to mogli godinama, portal je pokrenut „neki dan“ – znači već ne govorite istinu), na svu sreću ramskoga puka (preostalog nakon vaše vladavine), čini se (ne čini se), da je novinarsko pero proradilo i u našoj lokalnoj radio postaji („čijoj to radio postaji“, kad aludirate i kad „vam se čini“ stavite navodnike ili napišite „navodno“. Ta riječ dobro će vam doći za sve vaše laži i na sudovima).

Aktualnih lokalnih tema ima na pretek (Stvarno??). Primjerice broj upisanih đaka u naše škole (uništenih od vas, pa obnovljenih od nekih poslije vas?), broj neuposlenih (za koje ste možda vi još odavno napravili tvornice i radna mjesta?), kako se živi nakon vala iseljavanja (kojem ste itekako kumovali?! Rama je, unatoč vašem pozivanju na komunističku prošlost, dokrajčena, uništena i raseljena poslije rata. Dakle, poslije komunista, a za vrijeme vladavine sluga Dragana Čovića!), gdje su i kako su se snašli naši u tuđini (čije vam još samo osobne trebaju?), nadaju li se povratku (vašem, na vlast?)  i sl. (čemu sl.?).

Nažalost, obične životne teme nekim novinarima radio Rame nisu zanimljive (ne određuju teme novinari. Novinari su „obična pješadija“, ali ne poslušnici, samo djelatnici. Ljudi. Novinari. Rade novinarski posao i nisu ničije sluge. Ne štite nikoga. Rade za ispod prosječne plaće, dakle za malo novaca da bi bili bilo čiji „plaćenici“. Tek za kruh. Za svoje obitelji.

Oni bi odjednom glumili velike novinare, oni vole, u maniri velikih političkih komentatora, analizirati politička kretanja, predviđati političke obrate i raskole (Lupetanje. Ovo Baba Vanga ne bi razumjela).

Tako se, prije koji dan, u jednom od rijetkih autorskih uradaka naše radio postaje našla i tema o kretanjima u hrvatskoj koaliciji okupljenoj oko HDZ BiH Rama. Puno krupnih riječi, puno želja iz ureda općinskog načelnika, ali malo argumenata. Na žalost sastavljača, ništa od navedenog u članku nije točno. Gdje je novinar Radio Rame vidio raskol nakon unutarstranačkih izbora, samo je njemu jasno. (Lupetanje „kolumniste“ (što nema veze sa formom „priopćenje“, niti formom „demanti“), uz to, ni blizu na tragu ni izvora, ni autora).

Izbori su provedeni po svim temeljnim ograncima, održana glavna skupština, konstituiran novi saziv općinskog odbora, izabran predsjednik i druga stranačka tijela. (Tko vas dira? Samo se „provodite po temeljnim ograncima“.). Sve to bez galame, povišene riječi, demokratski.... Ima li nezadovoljnih, vjerojatno ima.. Bit demokracije i jest u tome da se iz ponuđenog mnoštva, biraju najbolji. Je li netko precijenio svoje kvalitete- možda ima i takvih-neizabrani imaju pravo na ljutnju, ali raskola nema. (Komu se pravdate, izdajete, nabrajate.. Traži li to netko od vas?).

Da je dio novinara Radio Rama izrazito prorežimski nastrojen, to je svima jasno. (Čudno. Budući da okosnicu novinara čine ljudi koji tu rade po preko 20 godina. Znači, bili su tu i za vrijeme stare (vaše) vlasti. Jesu li i tada bili prorežimski? Ili su „preživjeli“ eto slučajno kao kakva baba sve ratove?). Oni, u stilu izvješćivanja iz kriznih i ratom pogođenih područja, o posljednjoj sjednici općinskog vijeća dramatično javljaju: „Na jučerašnjoj sjednici Općinskog vijeća, vijećnici HDZ BiH Rama su u totalnom raspadu i nezadovoljstvu te neki i ne dolaze na sjednice vijeća a drugi glasaju za vladajuću većinu.”(Teška laž, o još težoj istini?) Samo što ne zapuca!! (?)!!

Što se babi snilo, to joj se i zbilo- ali babe s lokalne radio postaje svoja snoviđenja ne bi trebali dijeliti baš sa svima. (E. Evo rječnika i izričaja ozbiljnih, vrlih pisaca nekih. Ali, neka. Poslovice  su vrla stvar u nedostatku vokabulara, a i čuvaju narodne običaje i tradiciju). Da je autor spomenutog članka iole ozbiljan novinar, onda je o dotičnoj situaciji trebao uzeti izjave svih aktera koji se u članku spominju, a ne svoje paušalne ocjene i pretpostavke iznositi kao stvarno činjenično stanje. (Još uvijek se nabada tko bi to mogao biti „autor“, „piskaralo“, „novinar“, „baba“ koja je pustila tekst, uz sugestiju „kako bi to trebalo“, odnosno „kako se to radi“).

Budući da se nismo imali prigode očitovati o svemu što se u članku navodi, to činimo ovom prigodom (Zašto niste imali? Gdje ste? Što radite?):

U OO HDZ BiH Rama nema raskola. Događa se da neki vijećnici, zbog drugih obveza, ponekad nisu na sjednicama vijeća. Takvih pojava ima u svim strankama. OO HDZ BiH Rama o većini točaka općinskog vijeća zauzima stav, kojega se vijećnici prilikom glasovanja pridržavaju. O nekim se točkama ostavlja vijećnicima da glasuju prema vlastitoj savjesti, što se dogodilo i na protekloj sjednici. To nije prvi put, a vjerojatno će takvih slučajeva biti i u buduće. (Ništa drukčije nije rečeno ni u Izvješću sa Sjednice O.V. –Preslušajte ovdje.

OO HDZ BiH Rama je demokratska stranka koja poštuje posebnost svakoga vijećnika (Jeli netko rekao da nije?). Politiku jednoumlja smo prepustili umješnijima u tome (?? Priznanje da ste je kao takvu vodili?) . Politika jednoumlja ostala je u uredu općinskog načelnika (Kako „ostala“? Zaboravili je ponijeti vaši načelnici?).

Koalicija hrvatskih stranaka u općinskom vijeću je stabilna i čvrsta. Nitko ne sjedi na dvije stolice, ali se ubrzano radi na osnaživanju koalicije za predstojeće lokalne izbore (kako „čvrsta“ ako se „osnažuje“? uz, ništa protiv! Samo naprijed. Samo nemojte uz slogan „Idemo dalje!“ Taj vodi ravno u zatvor!). Svim su strankama i neovisnim listama s hrvatskim predznakom otvorena vrata (S Vama?? Hahaha. Pa, nisu li ta vrata uska i vama samima?).

Smatramo da Rama konačno zaslužuje iskrenu vlast-vlast bez ucjena i kupovina- vlast po mjeri ramskoga čovjeka (Konačno?? Pa gdje ste Vi bili dok ste bili??? Nije problem u drugima, mnogo brate mrzite!).

Radio Rama 

P.S.
S većim dostojanstvom, entuzijazmom i nadom su Židovi išli u plinske komore, nego što bi narod Rame mogao s Vama u bilo što.
Mojsija ste upisali u Knjigu rođenih, a i Judu bi izdali!
Eto, to ste vi.

 

Vremenska prognoza
Pretraga

Marketing

ht_eronet.png