Napokon sjednica Skupštine HNŽ-a

Objavljeno 08.10.2019. 16:39, Kategorija Novosti

Sjednica Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije bit će održana u utorak, 15. listopada.

Posljednja, redovna sjednica Hercegovačko-neretvanske Skupštine održana je 27. prosinca 2018. godine. Izvanredna sjednica Skupštine održana je 6. veljače 2019. godine kada je izabrano šest izaslanika HNŽ-a za Dom naroda Federacije BiH. 

 U ožujku su županijski odbori HDZ-a BiH i SDA postigli načelan sporazum prema kojemu će Šerif Špago (SDA) i Nevenko Herceg (HDZ BiH) i u novom mandatu voditi Skupštinu, odnosno Vladu HNŽ-a.  Međutim, nakon toga ništa više nije urađeno na provedbi tog stranačkog sporazuma, pa je od tada  trajala šutnja i nemogućnost dogovora oko čelnih funkcija. Zbog toga je ova Skupština proglašena najneproduktivnijom u Federaciji BiH.

Naime, zapelo je na pozicijama predsjedatelja i njegova zamjenika, a tek je proteklog tjedna pao dogovor, pa je odlučeno da predsjedatelj Skupštine Hercegovačko–neretvanske županije bude Šerif Špago, a za zamjenika predsjedatelja Skupštine HNŽ-a izabran je Tomislav Martinović.

Za mandatara nove Vlade izabran je Nevenko Herceg. Ova odluka uslijedila je samo nekoliko dana nakon što su SDA i HDZ BiH u ovoj županiji ispucale paljbe optužbi u priopćenjima za javnost da bi se, gotovo preko noći, stisnule ruke za novi dogovor. Bljesak.info

Vremenska prognoza
Pretraga

Marketing

ht_eronet.png