Članovi Stožera Civilne zaštite Prozor-Rama provjerili spremnost Doma zdravlja “Rama” i održali sastanak

Objavljeno 23.03.2020. 13:32, Kategorija Novosti

Članovi Stožera civilne zaštite Prozor-Rama održali su u ponedjeljak, 23. ožujka 2020. godine sastanak. Ovaj sastanak je održan u šatoru ispred Doma zdravlja “Rama” koji je pripremljen za potrebe bolesnika koji se mogu pojaviti sa simptomima koronavirusa.

Ravnateljica Doma zdravlja “Rama” dr. Mara Anđelić je izvjestila Stožer o izvršenim pripremama u slučaju potrebe te informacijama s osobama koje su pristigle iz kriznih područja u općinu Prozor-Rama.

Poslušajte izjavu dr. Mare Anđelić:

mara_andelic.jpg

Izjava - Mara Anđelić

Predsjednik Stožera dr. Jozo Ivančević je članove stožera informirao o svim aktivnostima koje su provedene do sada prema zapovijedima Federalnog i Županijskog Stožera.  Dr. Ivančević je kazao da je situacija pod kontrolom i istaknuo važnost odgovornosti građana te pozvao na pridržavanje danih uputa o kretanju, kontaktima, samoizolaciji i izolaciji.  Zahvalio je građanima na dosadašnje dobro pridržavanje uputa i zapovijedi te pozvao na strpljivost.

Sanitarni inspektor Zvonimir Faletar je obavijestio o izvršenom procesu dezinfekcije ulica u Prozoru i institucija. Nalgasio je da se rad na dezinfekciji nastavlja i to je postao stalni proces. Pohvalio je uspješnu suradnju sa svim drugim službama na području općine posebice s policijom i vatrogascima.  Osobe koje pristižu iz inozemstva javljaju se i evidentiraju te se nadzire njihova samoizolacija.

Poslušajte izjavu sanitarnog isnpektora Zvonimira Faletara:

zvonimir_faletar.jpg

Izjava - Zvonimir Faletar

Zapovjednik policijske postaje Prozor-Rama Ante Šarčević je izvjestio o aktivnostima koje provodi policija u skladu sa zapovijedima Federalnog i Županijskog stožera i sporovode se preko nadležnog ministarstva. Policija stalno vrši kontrolu osoba koje su upućene na izolaciju. Prva večer provođenja policijskog sata je prošla u najboljem redu. Pozvao je građane da se i dalje ponašaju ovako odgovorno kao i do sada.

Tajnik Crvenog križa Prozor-Rama Daniel Tučić je kazao da su na terenu volonteri koji pomažu starijima i osobama kojima je potrebno.

Lijepo je bilo čuti na ovom sastanku da se javljaju građani kao volonteri i stavljaju se na raspolaganje.

stozer_23.03_1.jpg

stozer_23.3.jpg

23.3_stozer.jpg

stoer_23.03.2020.jpg