Općina Prozor zabranila kretanje osobi koja "dolazi iz BiH"

Objavljeno 27.03.2020. 22:18, Kategorija Novosti

Sanitarno-komunalna inspekcija i inspekcija zaštite okoliša Općine Prozor/Rama izdala je rješenje M. Š. o zabrani kretanja na 14 dana jer, kako stoji u rješenju, "dolazi iz BiH (Konjic) u kojoj je otkrivena zaraza COVID-19.

Tim povodom reagirala je Irma Baralija, potpredsjednica Naše stranke, obrazloživši kako se u rješenju više puta eksplicitno navodi da M. Š. dolazi iz druge države.
"Krivica M. Š. je ta što radi u Konjicu i što je 20. ožujka bila na poslu te se, kao i svakog dana, nakon posla vratila kući u Prozor/Ramu.

Smatramo ovo najočitijim primjerom diskriminacije naše državljanke, ali i udarom na ustavni poredak zemlje", istakla je Baralija.

zabrana_kretanja_osobi_iz_konjica_2020.png
Slika: Snimka zaslona

Podsjetila je načelnika Općine Prozor/Rama, Jozu Ivančevića ne samo da je Konjic u istoj državi kao i Prozor/Rama, ne samo u istom entitetu, nego i u istom kantonu/županiji te da s njegovom općinom graniči.

"Konjic nije karantena i ulasci i izlasci iz Konjica nisu zabranjeni. Pozivamo načelnika Jozu Ivančevića da se izvini svojoj sugrađanki i da osobno intervenira da joj se zabrana kretanja ukine", rekla je ona.

Navodi kako se samo tako može dokazati da je riječ o nesporazumu, u što žele da vjeruju.

"Ako se to još sutra ne dogodi, tražit ćemo od Ustavnog suda sankcije za antiustavno djelovanje", istakla je Baralija.

Također je zatražila da se hitno prestane sa stigmatizacijom Konjica i Konjičana i svih koji ga posjećuju u ovim najtežim trenucima za taj grad.

"Konjic je naš i nijednom riječju i nijednim djelom, pogotovo ne sad, ljudima u tom gradu ne smijemo otežavati. Naprotiv, moramo biti solidarni s njima u njihovim nadljudskim naporima da se izbore s pandemijom", zaključila je Baralija.

Irma Baralija inicirala postavljanje spomenika Rosi Parks u ...
Slika: Snimka zaslona

Tekst prenosimo sa portala Klix ba

 

Vremenska prognoza

Pretraga

Marketing

alf.jpg

ht_eronet.png