Prva pričest u župi Prozor

Objavljeno 26.05.2020. 09:23, Kategorija Novosti

Na dan Duhova, 31. svibnja 2020. pod misom u 11,00 sati bit će Prva Pričest naših mladih pripravnika. Hvala Bogu, ove godine ih imamo 32, a ako Bog da na godinu i drugu godinu još i više! Imali smo malo problema s okolnostima u kojima smo imali mjere opreza radi koronevirusa, pa smo predvideni datum na Bijelu nedjelju morali odgoditi do druge prilike, kad se mjere ublaže i omoguće, makar i ograničeni skupovi.

Naravno. računali smo i na mogućnost dolaska iz inozemstva, posebno roditelja koji rade u raznim zemljama Europe. Nekako smo uspjeli posložiti skoro sve, pa da nam prva sveta Ispovijed bude u subotu, 30. svibnja 2020. u 16,00 sati. Naravno da je mogućnost da Ispovijedi mogu pristupiti i roditelji i članovi obitelji, jer, na žalost, ove godine nismo imali velike uskrsne ispovijedi, radi poznatog razloga!

Koliko god je za obitelj važno da jedan njen član pristupa Stolu Gospodnjem, toliko je važno da je u zajednici Crkve, kojoj se pritjelovljuje kao član koji više ne nazoči nego sudjeluje u Euharistiji, njezin je participant.

Svi smo mi doživjeli posebnim, kad nas se pripustilo stolu za objed kad su nazočni gosti. Nismo više morali jesti posebno za nekim dječjim stolićem, prije ili poslije s obitelji! Taj element odraslosti je važniji u početku, nego kasnije kad dosegnemo puni uzrast. Tada nema tako velike važnosti biti velik!

Dragi i poštovani roditelji, važno je da vi budete potpora svojoj djeci u odrastanju u vjeri, da ih naučite moliti, ali moleći s njima, a ne ispitujući ih da li su naučili molitve na pamet. Samo memoriranje molitve ne znači puno, ako nije stvarno izričaj iz srca i snage vjere koja zahvaljuje i moli tražeći, najprije za sve potrebne, a onda i za nas same utjehu, radost i potvrdu naše vjere i nade.

Oni su jako sposobni osjetiti ljubav, i još kad se ta ljubav upotpuni ispravnom informacijom, što je to i za što je to sve tako, onda se to duboko usijeca u svijest jedne mlade duše, koja se otvara, raste i uskoro će procvjetati najljepšim cvijetom mladosti, koja će stasati u dozrijevanju i spremnosti prihvatiti odgovornost i djelovati u ljubavi sa točno odredenim programom i profesionalnom spremom na život, kao kreatori, a ne samo konzumenti stvarnosh oko sebe!


Neka njih, a i vas, dragi roditelji prati milosrdno Srce Isusovo, u čijem zagrljaju uvijek ima mjesta za sve. Neka vam On bude Jamac vaše radost i vidjet ćete čudesne učinke!


Neka vas sve blagoslovi i čuva!

Vaš Župnik