Pobuna protiv Čovićevih ljudi u Rami

Objavljeno 26.03.2020. 07:18, Kategorija Novosti

Brzinom vjetra se kroz ramski kraj proširila vijest kako uprava Elektroprivrede HZ HB priprema svoj dolazak i boravak na Ramskom jezeru.

Slikovni rezultat za brana he rama

Postavlja se pitanje zašto se to događa? Pokušava li se u Rami napraviti karantena samo za odabrane?

Sve nadležne službe, odnosno krizni stožeri od federalnog, županijskog, pa do općinskog jasni su u kontroli kretanja zbog smanjenja mogućnosti zaraze koronavirusa.

Umjesto toga, priča se o kretanju veće grupe, njihovom dolasku u Motel na brani HE Rama, za njih se nabavlja hrana, sređuje grijanje, sobe…
Pomalo se uvlači i panika zbog tih „izabranih“ koji se žele izdvojiti od ostalih građana.
O cijeloj situaciji govorio je i predsjednik Stožera civilne zaštite Prozor-Rama Jozo Ivančević.

„Stožer civilne zaštite Prozor-Rama poduzima sve aktivnosti koje propisuju federalni i županijski krizni stožeri. Na sve moguće načine u skladu sa zakonom štitimo naše građane. Do sada se stanovnici naše općine dobro drže uputa i zapovijedi te ih svakako moram pohvaliti. Činimo sve što je moguće da nam se ne dogodi ono što se dogodilo u bolnici u Mostaru. Jučer su me zvali brojni sugrađani, ogorčeni su i uznemireni. Svi su jedinstveni u osudi ovog pokušaja, nema stranačkih razdvajanja. Neki stanovnici sela Mluše najavljuju blokadu dolazaka u Motel na brani. Razgovarao sam s direktorom radne jedinice HE Rama te dao jasno do znanja da se takve stvari ne mogu raditi. Imamo zadaću pomoći našem narodu u ovoj borbi za puko preživljavanje i nećemo dozvoliti nikakvo preseljavanje iz drugih mjesta u našu općinu. Nema i ne smije biti nikakvih razlikovanja, nema povlaštenih“, kazao je Ivančević.

U Prozor/Rami se nadaju da će oni koji planiraju preseljenja u taj gradić shvatiti da za to moraju dobiti određena odobrenja, te vjeruju da će biti dovoljno pameti i da neće poduzimati nikakve radnje koje nisu u interesu građana općine Prozor/Rama.

Jučer su oko 13 sati stigle namirnice i hrana u motel na brani. Osoblje je po zaduženju u nabavku išlo u Tomislavgrad. Što god kazali iz Elektroprivrede HZ HB i demantirali očigledno je da se nešto sprema.

Podsjetimo, načelnik Prozor-Rame Jozo Ivančević član je HDZ-a 1990, i baš kao i predsjednik te stranke Ilija Cvitanović rođeni je Ramljak.

Tekst prenosimo sa portala Slobodna Bosna

Vremenska prognoza
Pretraga

Marketing

alf.jpg

ht_eronet.png