Novi zaraženi u Hercegovini

Objavljeno 26.03.2020. 17:11, Kategorija Novosti

U POSLJEDNJA 24 sata u Hercegovačko-neretvanskoj županiji u BiH zabilježeno je šest novozaraženih osoba koronavirusom, koje su otkrivene testiranjem u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici (SKB) u Mostaru, a prvi takav slučaj registriran je i u Grudama. 

Po riječima direktora Zavoda za zdravstvo Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ), prim. dr. Nermina Avdića, od 18 testiranih osoba koje su bile u kontaktima s ranije oboljelim osobama, kod njih šestero potvrđeno je da su pozitivni na COVID-19. 

Zabilježena su dva slučaja u Mostaru, tri u Širokom Brijegu i prvi slučaj zaraze koronavirusom u Grudama. 
Dr. Avdić je na konferenciji za novinare Kriznog stožera u Mostaru kazao kako su u HNŽ-u još uvijek u pitanju dva osnovna izvora zaraze, jedan vezan za Sveučilišnu kliničku bolnicu u Mostaru kod prvozaražene osobe u toj županiji, dok je drugi povezan sa zarazom u Upravi za zračni promet BiH, čije je sjedište u Mostaru. 

 U bolnici namijenjenoj za COVID-19 pri SKB-u u Mostaru smješteno je sedam osoba, od kojih su tri u kritičnome stanju.
Potvrđena su tri nova slučaja koronavirusa osoba koje dolaze s prostora ŽZH.
Kako je za portal Jabuka.tv potvrđeno iz Stožera civilne zaštite ŽZH radi se o dvije muške osobe iz Gruda i jednoj ženskoj iz Širokog Brijega.

Svi potvrđeni slučajevi vezani su uz prvozaražene u svojim gradovima, javili su iz Županijskog stožera civilne zaštite ŽZH.

Broj zaraženih u ŽZH sada se popeo na 10, od čega je sedam u Širokom Brijegu i troje u Grudama.

Na razini države od korona virusa oboljelo je 189 osoba.

Vremenska prognoza
Pretraga

Marketing

alf.jpg

ht_eronet.png