KAKO PREKO GRANICE I NATRAG Oni s dvojnim državljanstvom mogu se vratiti s bh osobnom – Stranac zbog posla i s negativnim testom na koronu

Objavljeno 21.05.2020. 21:25, Kategorija Novosti

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva sigurnosti BiH, donijelo je Odluku o dopunama Odluke o propisivanju dodatnih uvjeta za ulazak stranaca u Bosnu i Hercegovinu, čime se poslovnim ljudima omogućava ulazak u BiH, kao i obiteljima umrlih radi prisutnosti ukopu, uz ispunjavanje određenih uvjeta.

Odlukom se omogućavaju ulazak i boravak strancu koji u Bosnu i Hercegovinu ulazi zbog poslovnih obveza, pod uvjetom da posjeduje pozivno pismo pravne osobe iz Bosne i Hercegovine koja ga angažira u BiH i potvrdu o negativnom testu na virus SARS-CoV-2 ovlaštenog laboratorija, ne stariju od 48 sati od trenutka ulaska.

Odredbe o zabrani ulaska iz članka 2. ove odluke ne primjenjuju se na državljane Bosne i Hercegovine koji imaju dvojno državljanstvo te oni mogu ući u Bosnu i Hercegovinu s osobnom iskaznicom izdanom od strane nadležnog tijela Bosne i Hercegovine, bez obzira na način ulaska u drugu državu iz koje se vraćaju.

Istovremeno je omogućen boravak u Bosni i Hercegovini strancima, članovima uže obitelji (bračni partner, roditelji, djeca, braća i sestre) umrle osobe radi prisutnosti njezinom ukopu, najviše 72 sata od trenutka ulaska u BiH, ne računajući eventualno razdoblje izolacije, pod uvjetom da posjeduju dokaze o smrti i srodstvu s umrlom osobom, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Najčitanije
Vremenska prognoza
Pretraga

Marketing

alf.jpg

ht_eronet.png