Brevet 300K -Biciklistička vožnja koja se vozila i preko Rame

Objavljeno 30.07.2020. 12:51, Kategorija Novosti

Utrka je počela u 6:00 sati ujutro, a Tadija Tadić iz Bosne i Hercegovine i Jeremy Greenwich iz Teksasa vožnju su završili narednog dana 30 minuta poslije ponoći, odnosno sat i po prije predviđenog roka.

Za vožnju 320K bilo je prijavljeno 10 natjecatelja, ali su se na startu pojavila samo dva vozača. Unatoč lošem vremenu, dvojica odvažnih biciklista su odlično prihvatili izazov i uspješno završili svoj prvi Brevet 300K.

 
Održan Brevet 300K (Foto: Klix.ba)Održan Brevet 300K (Foto: Klix.ba)


Vrijeme jeste bilo izuzetno loše, ali je biciklizam vanjski sport i organizator je istaknuo kako bilo kakvo pomjeranje termina ne dolazi u obzir, posebno zbog toga što neki natjecatelji na Brevet dolaze iz udaljenih krajeva. Vozili su ukupno 322 kilometra s ukupno 4.400 metara elevacije.

 
Održan Brevet 300K (Foto: Klix.ba)Održan Brevet 300K (Foto: Klix.ba)


Kroz prekranse predjele Bosne i Hercegovine samo njih dvojica znaju šta su doživjeli, a vodila ih je volja i želja da uspješno prođu sve kontrolne točke i kompletiraju izazov. Osim teških vremenskih uvjeta, imali su i jedno pucanje gume, ali je na kontrolnim tačkama oporavak u vidu sprotskih suplemenata koje je osigurao Elit Nutrition dao potrebnu dodatnu snagu Tadiću i Greenwichu.

 
Održan Brevet 300K (Foto: Klix.ba)Održan Brevet 300K (Foto: Klix.ba)


U fotogaleriji pogledajte zanimljive detalje s utrke Brevet 300K koja je počela u Sarajevu u subotu u 6:00 sati ujutro, a završila dan kasnije također u Sarajevu 30 minuta poslije ponoći. Greenwich i Tadić vozili su kroz Konjic, Jablanicu, Prozor, pored Ramskog jezera, kroz Kupres, Bugojno, preko Rostova, Novog Travnika, Busovače i Kiseljaka. Uživajte!
 
klix.ba