Izuzima se dokumentacija iz gradske uprave Zenica

Objavljeno 16.09.2020. 15:40, Kategorija Novosti

Autobuska stanica u Zenici već je neko vrijeme blokirana. Podsjećamo, županijski porezni ured Zenica u veljači je donio rješenje po kojem je Gradska uprava Zenice dužna da u roku od deset dana plati 4.750.000 KM duga za doprinose JKP „Zenicatrans - prijevoz putnika“.

Županijski sud u Zenici, po prijedlogu Tužilaštva Zeničko-dobojske Županije, izdao je naredbu o privremenom oduzimanju predmeta, odnosno originalne dokumentacije od Gradske uprave Zenice i JKP “ Zenicatrans - prijevoz putnika" d. d. Zenica.

Kako je navedeno u saopćenju Tužilaštva, izuzimanje dokumentacije vrši se „u cilju razjašnjenja stanja stvari i utvrđivanja relevantnih činjenica u predmetu koji se u ovom tužilaštvu vodi vezano za prijenos prava vlasništva JKP „Zenicatrans - prijevoz putnika” d. d. Zenica nad imovinom Autobuske stanice Zenica na Grad Zenica“.

Kako se navodi, oduzimanje predmeta po naredbi Suda trenutno provode inspektori Federalne uprave policije i Ministarstva unutrašnjih poslova ZDŽ, nakon čega će biti dostavljena ovom tužilaštvu radi vršenja analize i nastavka rada na predmetu.Autobuska stanica u Zenici već je neko vrijeme blokirana. Podsjećamo, Županijski porezni ured Zenica u veljači je donijelo rješenje po kojem je Gradska uprava Zenice dužna da u roku od deset dana plati 4.750.000 KM duga za doprinose JKP „Zenicatrans - prijevoz putnika“, piše Hayat.

Radnici tog poduzeća, od 31. prosinca prošle godine u blokadi drže Autobusku stanicu Zenica koju je, sporazumom iz 2018. između bivšeg menadžmenta tog poduzeća i Gradske uprave na čelu s gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem, „prebačena“ na Grad Zenicu.

Zanimljivo je da se gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović još ne oglašava. Iz Sindikata radnika potvrdili su nam da su podnijeli krivičnu prijavu zbog zloupotrebe položaja “Zenicatransu”, nezakonitog zapošljavanja i netransparentnog trošenja novca.

Najčitanije
Vremenska prognoza
Pretraga

Marketing

alf.jpg

ht_eronet.png