Dr. Anđelić: Trenutna epidemiološka situacija zadovoljavajuća

Objavljeno 11.11.2020. 10:54, Kategorija Poslušajte audio/video

Situacija s pandemijom koronavirusa je iz dana u dan sve teža. Zbog ubrzanog rasta broja novih slučajeva – često su dnevne brojke i veće nego u proljetnom valu – sve više država ponovno uvodi stroge restrikcije, od zatvaranja restorana i kafića do policijskog sata. 

U Federaciji BiH od danas je na snazi i ograničenje kretanja od 23 do 5 sati, zbog povećanja širenja zaraze virusom korona, nepoštivanja dosadašnjih mjera i sve popunjenijih bolničkih kapaciteta.

O trenutnoj epidemiološkoj situaciji na području općine Prozor- Rama u kontakt programu Radio Rame govorila je dr. Mara Anđelić, ravnateljica Doma zdravlja Rama koja je i članica Kriznog stožera Općine Prozor Rama.

Dr Mara Anđelić - Razgovor o trenutnoj epidemiološkoj situaciji

Podsjetimo federalni Krizni stožer jučer je donio nove mjere. Uvodi se Policijski sat od 23:00 do 5:00 sati, iz ove Odluke će, kao i u ožujku i travnju, biti izuzeti oni koji rade u noćnim smjenama, sa potvrdom poslodavca, kao i javni službenici koji rade na provođenju mjera ili drugim poslovima koje ova naredba oslobađa od ograničenog kretanja.

Jedna od mjera je i to da su okupljanja ograničena na maksimalno 30 osoba i u zatvorenom i na otvorenom prostoru.

Na maksimalno 30 osoba limitirani su i vjerski praznici i druga privatna obiteljska okupljanja, obredi kao što su vjenčanja.

Obvezna je i dezinfekcija svih prostora gdje se budu održavali izbori, a škole u kojima će biti biračka mjesta neće raditi idućih sedam dana radi dezinfekcije. Nastava će se održavati online.

Produžena je i mjera obaveznog nošenja maski na otvorenom i u zatvorenom prostoru. Nadležni će preispitivati mjere svakih sedam dana, te ih u skladu sa epidemiološkom situacijom ublažiti ili pojačati.

Najčitanije
Vremenska prognoza
Pretraga

Marketing