Branimir Cipetić postaje novi igrač Lokomotive

Objavljeno 13.01.2021. 13:39, Kategorija Obavijesti

Desni bočni NK Široki Brijeg i reprezentativac BiH Branimir Cipetić (25) u nastavku sezone zaigrat će za zagrebačku Lokomotivu.

Drugi je to transfer u ovoj sezoni na relaciji spomenutih dvaju klubova, jer podsjećamo ranije je za zagrebačku momčad potpisao Gruđanin Mateo Marić, u transferu vrijednom 170.000 eura. A ranije su s Pecare na Kajzericu otišli Stipo Marković i Dominik Kovačić, a četvrti u nizu je Branimir Cipetić.

Kako doznaje portal Jabuka.tv postignut je dogovor između Širokog Brijega i Lokomotive za ovog hitrog Splićanina, a klubu s Pecare bi trebala pripasti veća financijska odšteta, a prema neslužbenim informacijama portala Jabuka.tv, Širokobriježanima bi trebalo pripasti 250.000 eura i 10 % od idućeg Cipetićeva transfera.

Da točno je u ponedjeljak bih trebao potpisati, a jutros smo postigli konačan dogovor. Ostale su samo još neke formalnosti, a ovo je po meni korak prema naprijed, momčad i liga u kojoj mogu još više napredovati i sretan sam zbog toga. A jako sam zahvalan Širokom Brijegu koji me je prepoznao i gdje sam se razvio kao igrač i stekao status reprezentativca BiH. Bilo mi je to ugodno i lijepo iskustvo, imao sam kao suigrače kvalitetne osobe i kvalitetne igrače, a vežu me lijepe uspomene i za sam grad. Cijeloj ekipi želim puno sreće u nastavku prvenstva, vjerujem da mogu izboriti zadane ciljeve, rekao je Cipetić u izjavi za portal Jabuka.tv.

Branimir Cipetić u NK Široki Brijeg stigao je u ljeto 2019. nakon nekoliko sezona provedenih u niželigaškim momčadima u Španjolskoj. A početak karijere veže mu se uz splitski Hajduk. U Širokom se vrlo brzo prometnuo u ponajboljeg igrača momčadi, a zahvaljujući sjajnim igrama stigao je i do reprezentativnog dresa BiH za koju je upisao tri nastupa.

Za godinu i pol u NK Široki Brijeg upisao je 36 nastupa, postigao jedan pogodak i upisao sedam asistencija.

Podsjetimo, Cipetić je rođen u hrvatskoj u Splitu, otac mu je iz Konjica, a majka iz Prozor-Rame.

www.jabuka.tv