Policijsko izvješće za protekli tjedan: Pretres kuće, fizički napad u Prozoru, krađa goriva...

Objavljeno 20.03.2023. 09:49, Kategorija Novosti

U izvješću o stanju sigurnosti na području Policijske uprave Konjic za razdoblje od 13. do 20. ožujka 2023. godine stoji sljedeće: 

>Kriminalitet: 12
-PS Konjic: 5
-PS Jablanica: 3
-PS Prozor: 4

>Javni red i mir: 0
-PS Konjic: 0
-PS Jablanica: 0
-PS Prozor: 0

>Promet: 5
-PS Konjic: 4
-PS Jablanica: 0
-PS Prozor: 1

Karakteristični događaji iz oblasti kriminaliteta: 

13. ožujka 2023.

Na osnovu Naredbe Općinskog suda Konjic, djelatnici Policijske postaje Prozor - Rama i Odjeljenje krim-policije Policijske uprave su u Ulici Mijata Tomić u Prozoru, izvršili pretres kuće i pomoćnih objekata koje koristi B. M. (1979.). Isti je dobrovoljno predao 30 komada metaka kalibra 7,9 mm, automatsku pušku s jednim okvirom i devet metaka kalibra 7,62 mm. 

14. ožujka 2023.

D. I., šumar RJ Rama, prijavio da su mjestu Makljen, lokacija Dršni Dolac, djelatnici J. P. Šume Hercegovačko - neretvanske županije Prozor - Rama, uklonili zemljanu rampu s puta i time otvorili prolaz za odjele 30 i 26, radi sječe šume. 

T. Š. (1980.) iz Mostara, prijavio da je od strane NN počinitelja pokušana paljevine gume na radnom stroju marke "Hanomag", vlasništvo poduzeća Ceste D. D. Mostar, koji se nalazio u krugu zimskog punkta u mjestu Makljen. 

15. ožujka 2023.

T. Š. ne putem telefona prijavio da je tijekom protekle noći u mjestu Makljen od strane NN počinitelja odvaljen poklopac rezervoaru od teretnog motornog vozila "IVECO Trakker", registarskih oznaka 247-K-503, vlasništvo tvrtke Ceste D. D. Mostar, prilikom čega je otuđena neutvrđena količina dizel goriva. 

Karakteristični događaji iz oblasti javnog reda i mira: 

15. ožujka 2023.

Z. D. (1967.) iz Prozora, putem telefona u Policijsku postaju dojavio da su ga ispred njegove obiteljske kuće u Ulici Stjepana Radića u Prozoru, fizički napali M. D. (1972.) iz Prozora i njegov sin K. D. (2000.) iz Prozora, te su mu nanijeli tjelesne ozljede neutvrđenog stupnja. Patrola policije je izašla na lice mjesta i utvrdila da je došlo do narušavanja javnog reda i mira od strane M. i K. D. s jedne strane i Z. D. s druge strane. S istima je kao i sa svjedokom događaja obavljen razgovor te protiv istih slijedi podnošenje prekršajna prijave. 

Rukovoditelj Operativnog centra Policijske uprave Konjic

Ml. Insp. Ismail Kadić