O nama

U veljači 1993. godine Hrvatsko vijeće obrane donijelo je Odluku o osnivanju lokalne radio postaje. Za realizaciju ove Odluke bio je zadužen općinski Ured za društvene djelatnosti koji je nakon obavljenih konzultacija, izrade dokumentacije i ostalih pripremnih radnji doveo projekt do konačne realizacije.

„Vi slušate Hrvatski radio - Radio postaju Rama" riječi su kojima se 8. lipnja 1993. godine ovaj medij prvi put oglasio na frekvenciji 88.8 MHz. Ovu povijesnu rečenicu izgovorio je Tihomir Begić koji je sa svojim kolegama sa Radio Posušja dao stručnu pomoć kolegama na novoosnovanoj radio postaji.

Na samom početku djelovanja svakodnevno je emitiran dvosatni program, nešto kasnije povećan je broj ljudi koji su bili zaduženi za program Radija te je broj svakodnevno emitiranih sati povećan na pet.

U programu Radio Rame javnost je mogla čuti najvažnije obavijesti iz općine, javnih poduzeća, ustanova i službi HVO-a. Na radio valovima moglo se nešto više saznati o našim selima, njihovim specifičnostima te o ljudima i običajima. Uloga Radio Rame u ratnom periodu bila je od neprocjenjivog značaja za žitelje ramskog kraja, kao i za Hrvate susjednih općina do kojih je dopirao radijski signal.

Radio Rama danas djeluje kao Javno poduzeće čiji je vlasnik općina Prozor - Rama. Program emitira svakim radnim danom od 8:00 do 18:00 sati, a subotom od 08:00 do 13:00 sati na frekvenciji 88.8 MHz FM stereo, odašiljačem snage 1KW koji je smješten na Makljenu. Radio signalom pokriva, pored općine Prozor-Rama, i susjedne općine Jablanicu, Konjic i Uskoplje. Radio upošljava devet djelatnika.
Radio Rama danas informira svoje slušatelje sa najvažnijim novostima, obavijestima iz naše općine, poduzeća i javnih ustanova, važnim vijestima iz BiH. Također se možete oglasiti na valovima našeg radija (Marketing).