Tragedija u Hrvatskoj: U teškoj prometnoj nesreće u automobilu izgorila braća od 12 i 19 godina

Objavljeno 16.09.2023. 09:25, Kategorija Obavijesti

Dvije osobe poginule su u teškoj prometnoj nesreći jučer popodne na lokalnoj cesti na području Lupoglava. Živote su izgubila dvojica braće od 12 i 19 godina, rekli su danas stanovnici Lupoglava za Index. Policija informaciju nije ni potvrdila ni demantirala. Kazali su tek da provjeravaju i da će obdukcija biti u ponedjeljak.

Nesreća se dogodila oko 17.45 na lokalnoj cesti od naselja Brest pod Učkom prema Lupoglavu, kada je vozač automobila Renault Clio, pulske registracije, prešao na lijevu stranu i udario u stablo uz rub kolnika.

Auto udario u stablo pa se zapalio 
Nakon što se automobil odbio od stabla, sletio je niz padinu i zapalio se. U potpunosti je izgorio, a u njemu su pronađena tijela dvije osobe. 


"Još uvijek se utvrđuje identitet zato što, s obzirom na stanje u kojima su bila izgorena tijela, nije moguće vizualno prepoznavanje. Auto je policija izvukla i nalazi se u dvorištu policijske postaje Pazin zato što je Državna odvjetnica naložila vještačenje vozila", rekli su Indexu iz PU istarske.

Dodali su da su i oni čuli od mještana da se radi o dva brata, no to još ne mogu potvrditi.

Šef vatrogasaca: Vidjeli smo tijela tek kad smo ugasili vatru
Zapovjednik JVP-a Pazin Vjekoslav Valenta za Index je ispričao kakav su prizor zatekli jučerašnjim izlaskom na teren.

"Dojava je bila u 17:48 i odmah se podiglo vozilo s grupom vatrogasaca koji su na mjesto događaja došli u 18:05 te su s kolegama iz DVD-a Lupoglav odmah počeli s gašenjem zapaljenog automobila. Automobil je bio u razbuktaloj fazi i tek kasnije, kada su vatrogasci došli do mogućnosti da izvrše kontrolu, uvidjeli su da se u automobilu nalaze tijela smrtno stradalih", rekao je Valenta.

Obavijestili su policiju i hitnu pomoć koja je već bila na terenu te su onda policijski službenici nastupili s očevidom. 

"Radilo se o požaru u potpuno razbuktaloj fazi i u početku nismo ništa vidjeli. Kako se vatra počela smanjivati, vatrogasci su počeli uviđati obrise i da se nešto u automobilu nalazi. Kada se vatra ugasila, bilo je jasno da se unutra nalaze dva tijela", rekao je Valenta.

Josip Lukić, voditelj službe prometne policije u PU istarskoj, rekao je danas da se još uvijek utvrđuje što se točno dogodilo.

"Za sada nema sumnje da je nešto drugo bilo osim prometne nesreće. Bio je kolnik mokar, nizbrdica oko 8% i onda utvrđuje se krim istraživanjem što se točno dogodilo. Zasad po saznanjima radi se o prometnoj nesreći", rekao je za HRT Josip Lukić.

Vjekoslav Valenta kaže da vatrogasci pretpostavljaju da je nakon udara automobila u stablo došlo do zapaljenja goriva.

"Mislim da je uslijed izlijetanja i udaranja u stablo došlo do zapaljenja vozila. Mi se nismo vodili time da gledamo uzrok izlijetanja, ali vidljivi su tragovi udaranja u stablo. S naše strane se pretpostavlja da je prilikom sudaranja, kako se cijeli auto razbijao, došlo do zapaljenja goriva i na koncu izgaranja auta", kazao nam je Vjekoslav Valenta, zapovjednik JVP-a Pazin.

Policijski službenici obavili su očevid, a nadležna državna odvjetnica naložila je obdukciju tijela radi utvrđivanja uzroka smrti, kao i vještačenje vozila. 

"Policija nastavlja utvrđivati okolnosti nesreće te raditi na utvrđivanju identiteta poginulih osoba koje su pronađene u vozilu", naveli su iz istarske PU.