Dani do kraja veljače i početkom ožujka s proljetnim obilježjima

Objavljeno 26.02.2024. 16:43, Kategorija Obavijesti

Kao i u prvih dvadesetpet, tako će i preostali dani veljače imati proljetna obilježja. Naročito se to odnosi na temperaturu zraka, ali i na promjenjivost naoblake i kišu koja će biti izraženija na jugu i jugozapadu Bosne i Hercegovine. Slične vremenske prilike prognoziraju se i u prvim danima ožujka.  

U utorak (27. veljače) i srijedu (28. veljače) puhaće slab do umjeren na trenutke na jugu i jugozapadu zemlje i jak vjetar južnog smjera. Temperaturni minusi će u većini područja izostati. Mogući su samo na visokim planinama.

Minimalne temperature zraka varirat će između 4°C i 9°C u Bosni, na jugu Hercegovine do 11°C. Najviše dnevne temperature u Bosni između 11°C i 16°C, na jugu zemlje do 18°C.

U razdoblju od 4. do 7. ožujka prema trenutnim prognoznim materijalima prognozira se nestabilno vrijeme s kišom i pljuskovima. Izraženije padaline očekuju se u prvom dijelu navedenog razdoblja. Zadržaće se iznatprosječno toplo vrijeme s minimalnim temperaturama od 2°C do 8°C.

Od 8. ožujka stabilnije vremenske prilike pratiće i pad temperature. Slabo izraženi mraz moguć je u centralnim područjima zemlje.

Jutarnja temperatura između -1°C i 4°C u Bosni, na jugu zemlje do 7°C. Najviša dnevna temperatura u Bosni od 5°C do 10°C, u Hercegovini do 13°C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.