Načelnik Ivančević: Očitovanje na medijske objave HDZ BIH Rama

Objavljeno 28.02.2024. 11:41, Kategorija Novosti

Ramski HDZ BiH po tko zna koji put zbraja kruške i jabuke kako bi nekako obmanuo žitelje općine Prozor – Rama. Uz iskazano potpuno neznanje Zakona o proračunima, kroz priopćenje pisano u uredima "staklene" zgrade HE Rama koja je u njihovom 100% vlasništvu (op.a. HDZ-a BiH), oni daju laži kako je kao načelnik svojevoljno potrošio 330.000 KM, kako je bilo troškova mimo usvojenih proračuna i slično. Takve obmane nastavljaju se kroz tvrdnje o „obilatom jelu i piću“ načelnika dr. Joze Ivančevića kroz troškove reprezentacije.

Vidljivo je da je ovakav pristup HDZ-a BiH prilično jadan. Ovim se pokazuje gdje je uzrok nikakvom statusu ramskog HDZ-a BiH u središtima kojima pripadaju. Lažima o načelniku i o proračunu pokušava se zamagliti velika nesposobnost predsjednika Kluba HDZ-a BiH Drage Tule i u radu Općinskog vijeća i posebno u rukovođenju pogonom Hidroelektrane Rama. Ovih dana aktualan je izbor generalnog direktora i šest izvršnih direktora Elektroprivrede HZ HB Mostar. Drago Tule koji rukovodi najvećom, natpolovičnom proizvodnjom električne energije u navedenom javnom poduzeću, nije se izborio ni za jedno mjesto za stručnjake iz Rame u upravi od sedam članova, a nije ni u Nadzornom odboru ili bilo kojem tijelu u Elektroprivredi HZ HB Mostar.

Znači, zahvaljujući njemu i njegovoj družini, Rama ostaje na marginama pri svim odlučivanjima u Elektroprivredi HZ HB. Drago Tule o tome ne smije ni pričati, pa onda pokušava lažima o proračunu nametati narodu neke druge teme, da se ne bi pričalo o njegovoj nesposobnosti.

A usput mislimo da mu je bilo bolje da i on potroši poneku marku na reprezentaciju, da sjeda i razgovara sa ljudima, da poboljša utjecaj svog pogona (u kojemu je pisao priopćenje), jer ovaj sadašnji status Rame najbjedniji je od kada postoji  Hidroelektrana Rama.

Ali, vjerojatno on i nema pravo na reprezentaciju, to pravo je on predao onima iz Posušja, Čapljine, Širokog brijega i Mostara koji sjede u brojnim mostarskim uredima Elektroprivrede HZ HB. A ti Tule piši priopćenja...

Dr. Jozo Ivančević, načelnik općine Prozor-Rama