Migranti izazvali dva veća požara

Objavljeno 19.05.2020. 09:51, Kategorija Obavijesti

Migranti su jučer na području Velike Kladuše izazvali velike požare u dva napuštena objekta, što nije rijetka pojava u ovom gradu na krajnjem sjeverozapadu BiH, potvrdili su iz Ministarstva unutarnjih poslova Unsko-sanske županije.

To su incidenti u kojima je došlo do paljenja smeća i guma. Vatrogasci su brzo reagirali i ugasili požare, tako da objekti nisu u potpunosti izgorjeli. Oni inače pale vatru u napuštenim objektima i dvoranama, tako da se često događaju takvi incidenti, kazali su iz MUP-a USŽ za Klix.ba.

Društvenim mrežama kruže i fotografije jučerašnjih požara koje su završile na Facebooku putem stranice Graničnog prijelaza Maljevac. Objekti u kojima su migrati izazvali požare navodno su Lovački dom Glinica i Agrokomerc.

Imamo potrebu ukazati na problem u Velikoj Kladuši koji u posljednjih nekoliko tjedana ima trostruko više izbjeglica. Vjerojatno se na ovome neće zaustaviti, vjerojatno će jednog dana početi paliti obiteljske kuće u kojima žive naši sugrađani. Ovom prilikom pozivamo institucije BiH da hitno rješavaju pitanje migranata na prostoru Unsko-sanske županije i da tu bagru love i deportiraju izvan BiH, napisali su na GP Maljevac.