Na Zahumu proslavljen sv. Josip radnik

Objavljeno 01.05.2021. 13:08, Kategorija Novosti

U subotu,  1. svibnja, na Zahumu je svečano  proslavljen blagdan sv. Josipa Radnika.

Svetu misu  predvodio fra Jure Perić, župnik župe Rumboci. Svečano misno slavlje uveličao je svojim pjevanjem župni zbor župe Rumboci.

Ove godine zbog pandemije koronavirusa nije bilo  pučkog veselja i natjecanja u tradicionalnim igrama (skok u dalj, bacanje kamena s ramena i potezanje konopca).

Podsjetimo, u župi sv. Franje Asiškoga Rumboci točnije u Brainovu docu na Zahumu, u organizaciji Udruge „Jelašac“, 2014 otvoren je i blagoslovljen spomen Dom Dive Grabovčeve, na kojem se svake godine na blagdan sv. Josipa radnika okupi veliki broj župljana i iseljenih.

Na spomen području izgrađena je replika stare ramske kuće ispred koje je postavljen brončani spomenik djevojčice koji je izradio kipar Ilija Skočibušić iz Tomislavgrada.

 

sv._josip_zahum.jpgsv._josip_zahum_2.jpgsv._josip_zahum_3.jpgsv._josip_zahum_4.jpgsv._josip_zahum_5.jpgsv._josip_zahum_6.jpgsv._josip_zahum_7.jpgsv._josip_zahum_8.jpgsv._josip_zahum_9.jpgsv._josip_zahum_10.jpgsv._josip_zahum_11.jpgsv._josip_zahum_12.jpgsv._josip_zahum_13.jpgsv._josip_zahum_14.jpgsv._josip_zahum_15.jpgsv._josip_zahum_16.jpgsv._josip_zahum_17.jpgsv._josip_zahum_18.jpgsv._josip_zahum_19.jpgsv._josip_zahum_20.jpgsv._josip_zahum_21.jpg