Radio Rama, danas nam je 28. rođendan!

Objavljeno 08.06.2021. 13:06, Kategorija Novosti

Lokalna smo radijska postaja čije je sjedište u Prozoru- Rami. Program emitiramo na hrvatskom jeziku na frekvenciji 88,8 MHz.

8. lipnja 1993. godine HVO Rama je donijelo Odluku o osnivanju lokalne radijske postaje. Realizaciju je proveo općinski Ured društvenih djelatnosti. Projekt je proradio 8. lipnja 1993., a prve riječi kojima se ovaj medij oglasio bile su "Vi slušate Hrvatski radio – Radio postaju Rama". Povijesnu rečenicu izgovorio je Tihomir Begić, a stručnu pomoć kolegama novoosnovane postaje dali su i kolege s Radio Posušja.  

U ratnim vremenima novinari Radio Rame gotovo su prošli svaki rov Ramske bojišnice. Tad je najpopularnija emisija bila "Pozdravi branitelja i pozdravi braniteljima". Radio Rama također je emitirala zabavni program, glazbu, nagradne igre, kontakt program te kulturni program s prilozima o kulturnoj baštini, o ramskim selima, njihovim specifičnostima, ljudima i običajima, itd.

Radio Rama stekla je ugled, zbog čega su u nju navraćali novinari hrvatskih i svjetskih uredništava koji su u svojim ratnim pričama govorili o značaju Radija i susretljivosti ljudi u Radio Rami.

radio_rama_28._godina.jpgradio_rama_28._godina_6.jpgradio_rama_28._godina_8.jpgradio_rama_28._godina_7.jpgradio_rama_28._godina_9.jpg