Pregled tjedna

Objavljeno 19.07.2021. 12:55, Kategorija Poslušajte audio/video

Održana je 9. Sjednica općinskog vijeća Prozor-Rama, prva radna u novoj Vijećnici i zadnja prije ljetne stanke.

Ispred nove zgrade općine u Prozoru, postavljena je skulptura bosanskoga kralja Tvrtka, rad poznatoga hrvatskog akademskog kipara  Kuzme Kovačića. Načelnik Jozo Ivančević za naš radio je rekao da će Svečano otkrivanje spomenika kao i otvorenje  nove zgrade općine biti 6. rujna 2021. godine uoči proslave Dana općine, kada izlazi i monografija o Općini Prozor-Rama..

Tvrka GS - Tvornica mašina Travnik  otvara pogon metalske industrije u Prozor-Rami. Tvornica je poznata po vrlo inovativnim proizvodima koje radi kroz suradnju s njemačkim partnerima. Pogon bi se u Prozoru trebao pokrenuti početkom 2022. godine, a za početak bi zapošljavao 36 osoba.

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović boravio je u  trodnevnoj posjeti BiH, tijekom kojeg je dao više izjava koje su izazvale negodovanje političara u BiH. Predsjednik Zoran Milanović obišao je Vitez, Mostar, Ljubuški, Tomislavgrad i Livno.

Silvije Tomašević - hrvatski vanjskopolitički novinar, kolumnist i publicist, dopisnik iz Italije i Vatikana umro je u Rimu od posljedica duge i teške bolesti. Kolega Tomašević je bio dugogodišnji dopisnik Večernjeg lista i Hrvatske radio televizije.

Pregled tjedna

Vremenska prognoza
Pretraga

Marketing