Hrvatski pjevač Marko Vukes: „Rama je tako opuštajuća da bih se mogao ovdje preseliti“

Objavljeno 27.07.2021. 16:54, Kategorija Poslušajte audio/video

Marko Vukes, popularni hrvatski pjevač iz Zagreba boravio je u Prozor-Rami proteklog vikenda, gdje je po prvi put pjevao u našem gradu. S obzirom na odlične reakcije gostiju koji su nazočili svadbi u kojoj je Vukes pokazao svoj glazbeni talent, ne sumnjamo da ćemo ga i češće viđati. 

Mladenci su oduševljeni atmosferom koju je Marko zajedno sa svojim bendom „Share love with others“ stvorio te večeri, a još više gosti koji su cijeli večer bili na plesnom podiju. Ništa manje nije bio zadovoljan ni Marko s kojim smo razgovarali nakon svadbe. Prva stvar koju nam je kazao je da je Rama tako predivan opuštajući kraj da bi se mogao ovdje preseliti. 

Pošto sam ja iz pokrajine Zagorja, Marije Bistrice točnije, nekako me Rama podsjeća na moj kraj. Nekako je miran, jako su topli ljudi… jedno jako posebno mjesto. Nikada ne bih rekao da može postojati jedan jako lijepi mir izvan moje Marije Bistrice“, kazao je Vukes te je najavio kako će skupa sa suprugom doći na odmor na Ramsko jezero. 

Ljubav prema glazbi kod Marka je prisutna od malih nogu uz oca koji je glazbenik. S 19 godina izdao je svoj prvi album „Ja idem dalje“, a već dvije godine nakon toga pridružuje se grupi „Joy“. Nakon uspješnog razdoblja u grupi, otisnuo se u solo vode. 

Jedna od njegovih posebnih pjesama je „Djevojka iz drugog plemena“ koju je posvetio supruzi poznatoj glumci Neveni djevojački Ristić koja je hrvatskoj javnosti poznata po ulozi u seriji „Vatre Ivanjske“. Pjesmu je napisao Boris Rogoznica prema njegovim osjećajima koje je osjetio čim je upoznao samo upoznao suprugu. Pjesma je tako stajala u ladici jer ju je smatrao previše osobnom ali se odvažio i premijerno ju je izveo za njihov prvi svadbeni ples. 

Vukes je prošle godine ostao bez krova nad glavom, nakon razornog potresa koji je pogodio Zagreb u ožujku. I iz toga je izvukao samo pozitivu. Nakon što je dobio kontejner od općine Marija Bistrica, pokrenuo je sa suprugom Youtube kanal „Naš novi početak“ u kojemu su dokumentirali sve o pripremi kontejnera za život u kojemu su živjeli godinu dana dok nisu izgradili novu malu kuću. Uhvatili su se posla vrtlara, građevinaraca…

Nevena i ja volimo raditi te neke stvari. Male stvari nas raduju i htjeli smo pokazati i našu drugu stranu. Nije me sramota reći, ja sam svoj prvi album zaradio na miješalici, na baušteli. Puno hvala tim dečkima koji su me puno toga naučili, tako da sam, uz Božju pomoć, uspio sagraditi novu kuću“, kazao je. 

Svoju budućnost nikada ne planira jer je, kako kaže, sve u Božjima rukama. Ide dan po dan stvarajući kvalitetnu glazbu koja će trajati. 

Cijeli razgovor poslušajte u nastavku. 

Marko Vukes

Marka možete kontaktirati putem Facebook ili Instagram stranice. 

marko_vukes__3.jpgmarko_vukes__5.jpgmarko_vukes__11.jpg