Večeras se spaja i posljednji dio Pelješkog mosta, u promet ide tek 2022.

Objavljeno 28.07.2021. 17:59, Kategorija Obavijesti

 

Za večerasje planirano postavljanje posljednjeg segmenta konstrukcije Pelješkog mosta čime će on biti u cijelosti spojen i povezati kopno kod Komarne u blizini Stona s Brijestom na pelješkoj strani, što označava dugo očekivano povezivanje teritorija Republike Hrvatske.

Građani neće plaćati prelazak preko mosta, a to nije jedini razlog za slavlje. Spajanjem mosta zadovoljni su i lokalni stanovnici budući da će most skratiti put od Zagreba do Dubrovnika za čak dva sata.

Butković je najavio da će na večerašnjem događaju uz ostale biti premijer Andrej Plenković, čelnici Hrvatskih cesta i on. Istaknuo je da se ne radi o  svečanom otvaranju mosta jer se njime još uvijek neće prometovati, kao ni pristupnim cestama, odnosno radovi se nastavljaju. Ne očekuje da će se večeras bilo što zakomplicirati, a kazao je i da na večerašnji događaj nije pozvan predsjednik Zoran Milanović, jer se ne radi o otvaranju mosta već obilasku radova, odnosno svečanom obilježavanju uoči postavljanja posljednjeg dijela konstrukcije mosta.

Središnja svečanost održat će se u večernjim satima između 23 i 24 sata.

Index.hr

FOTO: KLIX.BA