37-godišnjakinja Hercegovka švercala 100 kilograma brzom poštom

Objavljeno 14.10.2021. 11:07, Kategorija Novosti

Tužiteljstvo BiH podiglo je optužnicu protiv 37-godišnje Hercegovke zbog švercanja 100 kilograma duhana.

"Optužena Milojević Bojana (1984.) iz Ljubinja, tereti se da je stavila u nezakonit promet više od 100 kg duhana, bez odgovarajućih akciznih markica Bosne i Hercegovine. Tužitelj Tužiteljstva BiH, podigao je optužnicu protiv: Milojević Bojane, rođene 1984. godine u Mostaru, nastanjena u Ljubinju, državljanka BiH.

Optužena se tereti da je, tijekom 2020. godine, u namjeri izbjegavanja plaćanja akciznih dadžbina definiranih u odredbama Zakona o akcizama Bosne i Hercegovine, a u namjeri da ostvari nezakonitu imovinsku korist, znajući da se rezanim duhanom ne može prometovati između fizičkih osoba, upakovala veliku količinu duhana (oko 105 kg) te putem brze pošte poslala kupcu na području Goražda.

Duhan bez odgovarajuće dokumentacije i plaćenih akciznih dadžbina, u vrijednosti od oko 16.700 KM, otkriven je i oduzet na području Mostara, prilikom kontrole teretnog vozila brze pošte,od strane ovlaštenih osoba Uprave za neizravno/indirektno oporezivanje (UINO BiH).

Optužena se tereti da je nezakonito stavljala u promet, proizvode koji nisu obilježeni kontrolnim i poreznim markicama na način propisan poreznim zakonodavstvom Bosne i Hercegovine, čime je ostvarila nezakonitu imovinsku korist, te nanijela štetu budžetu BiH, kao i građanima, plasmanom duhanskih proizvoda koji nisu prošli propisani standard kontrole kvaliteta i ispravnosti.

Optužnica Tužiteljstva BiH tereti optuženu za kazneno djelo-Nedozvoljeni promet akciznih proizvoda iz članka 210a. stavak 1. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine. Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH, priopćili su.

Vremenska prognoza
Pretraga

Marketing