NJEMAČKI MEDIJI 15-godišnjakinja preminula par dana nakon cijepljenja

Objavljeno 22.11.2021. 16:49, Kategorija Novosti

Djevojka (15) iz Hollfelda (bavarski okrug Bayreuth) preminula je nekoliko dana nakon što je primila cjepivo protiv korone. Nakon što je primila cjepivo, djevojka je hospitalizirana a u bolnici je umrla u srijedu, 19. studenoga, piše Fenix

Njezina majka je na društvenim mrežama objavila kako joj je kći preminula od ozbiljnih nuspojava cijepljenja protiv korone. Policija istražuje smrt djevojke, a liječnici još nisu potvrdili, ali niti opovrgnuli vezu između smrti i cjepiva. Glasnogovornica policije potvrdila je smrt djevojke.

"Uzrok smrti trenutačno je nejasan. Istraga je trenutačno u tijeku. To je uobičajeno ako se ne može utvrditi uzrok smrti", potvrdili su iz Okružnog ureda Bayreutha.

Iz Okružnog ureda Bayreuth su uputili upit Institutu Paul Ehrlich koji je prati ovakve slučajeve. "Registracija i procjena sumnjivih nuspojava cijepljenja i komplikacija cijepljenja uvijek se provodi na saveznoj razini. Zbog zaštite podataka, Institut Paul Ehrlich ne prima nikakve podatke o adresi (izvorne) osobe koja je prijavila ili dotične osobe u slučaju prijava komisije za lijekove njemačke medicinske struke, komisije za lijekove farmaceuta i nositelj odobrenja (tvrtka) ne može potvrditi da je slučaj prijavljen u Hollfeldu", odgovorili su iz Instituta.

Na pitanje Okružnog ureda o broju komplikacija nakon cijepljenja koji je poznat, iz Instituta su odgovorili: Bilo je pet slučajeva. Ni u jednom od pet sumnjivih smrtonosnih komplikacija cijepljenja u dobnoj skupini od 12 do 17 godina opisanih u ovom izvješću, procjena nije pokazala moguću ili vjerojatnu povezanost s cijepljenjem. Osim toga, izvješća o sumnjivim slučajevima nuspojava i komplikacija cijepljenja su izvješća o reakcijama koje su se pojavile blizu vremena cijepljenja. Ali nije svaka reakcija koja se pojavi nakon cijepljenja i koja je prijavljena kao sumnjiva nuspojava ili komplikacija cijepljenja sinonim za fizičke tegobe uzrokovane dotičnim cjepivom.

Inače, nedavno je 19-godišnjak preminuo na maturalnom putovanju u Berlin. Državno odvjetništvo naložilo je obdukciju maturanta zbog sumnje da je mladić mogao umrijeti od posljedica cijepljenja protiv korone. Prije toga u okrugu Cuxhaven ( Donja Saska) 12-godišnji dječak preminuo je dva dana nakon cijepljenja protiv koronavirusa

Vremenska prognoza
Pretraga

Marketing