Policijsko izvješće za protekli tjedan: Pretresi kuća u Podboru i Prozoru, krađa na Ometalama...

Objavljeno 06.12.2021. 11:30, Kategorija Novosti

U izvješću o stanju sigurnosti na području Policijske uprave Konjic za razdoblje od 29. studenog do 6. prosinca 2021. godine stoji sljedeće: 

>Kriminalitet: 9
-PS Konjic: 2
-PS Jablanica: 4
-PS Prozor: 3

>Javni red i mir: 1
-PS Konjic: 1
-PS Jablanica: 0
-PS Prozor: 0

>Promet: 16
-PS Konjic: 6
-PS Jablanica: 5
-PS Prozor: 5

>Ozlijeđeni: 6
-PS Konjic: 3
-PS Jablanica: 0
-PS Prozor: 3

Karakteristični događaji iz oblasti kriminaliteta:

2. prosinca 2021.

Patrola policije Policijske postaje Prozor-Rama je prilikom kontrole pormeta u mjestu Ponir zaustavila putničko motorno vozilo marke "BMW", kojim je upravljao B. A. (1993.) iz Prozora, a kao suvozač se nalazila A. S. (1992.), također iz Prozora. Isti su patroli, ovom prilikom dobrovoljno, predali PVC vrećicu s 10 smotuljaka zeljaste materije koja po svojim karakteristikama asocira na opojnu drogu marihuanu. Osobe su lišene slobode i nad istim je provedena kriminalistička obrada.

3. prosinca 2021.

Postupajući po naredbi Općinskog suda Konjic izvršen je pretres obiteljske kuće i pratećih objekata, kao i putničkog motornog vozila marke "BMW" koje koristi S. A. (1992.) iz mjesta Podbor, općina Prozor-Rama, a nakon toga i pretres obiteljske kuće i pratećih objekata koje koristi A. B. (1993.) iz Prozora. Nakon izvršenih pretresa izvršen je pregled putničkog motornog vozila marke "BMW", kojom prilikom je A. B. dobrovoljno predao grumen zeljaste tvari koja asocira na opojnu drogu marihuanu. 

4. prosinca 2021.

M. S. (1989.) iz Ometala, prijavila da je u proteklom razdoblju u mjestu Ometala izvršena provala u nenaseljenu obiteljsku kuću vlasništvo S. D. (trenutno u Njemačkoj). Ista navodi da su na kući odvaljena ulazna vrata te otuđen televizor dok je iz garaže otuđena vrtna kosilica i stroj za pranje vozila. 

Rukovoditelj OC-e PU
Ml. Insp. Kadić Ismail