Bitka za Mariupolj je završila

Objavljeno 17.05.2022. 07:01, Kategorija Novosti

Borba s ruskim snagama u čeličani Azovstal završila je u ponedjeljak, što znači i da je bitka za Mariupolj završila, piše The New York Times. Ukrajinska vojska proglasila je kraj "borbenih operacija", a više od 260 branitelja iz čeličane je evakuirano.

Konkretno, Glavni stožer ukrajinskih oružanih snaga poručio je da su branitelji "ispunili svoju misiju".

Ukrajinski predsjednik Zelenski naglasio je da su branitelji iz Azovstala inspirirali cijelu zemlju svojom hrabrošću tijekom tromjesečne borbe za čeličanu. Kratko je i dodao da sada "žele spasiti živote svojih momaka".
Evakuirano je više od 260 ukrajinska branitelja iz čeličane Azovstal, potvrdila je zamjenica ukrajinskog ministra obrane Anna Maliar, a ukrajinska vojska je objavila da se nastavljaju napori za spašavanje preostalih branitelja iz tog postrojenja.

Maliar je rekla da su 53 teško ozlijeđena branitelja ​​odvezena u grad Novoazovsk pod kontrolom proruskih pobunjenika. Još 211 boraca evakuirano je humanitarnim koridorom na drugu lokaciju također pod kontrolom pobunjenika, Olenivku, piše BBC.

Dodala je da će se oslobođeni ukrajinski vojnici razmijeniti za zarobljene ruske vojnike. Desetak autobusa s ukrajinskim vojnicima iz Azovstalja napustilo je u ponedjeljak to postrojenje, objavio je Reuters.

Vremenska prognoza
Pretraga

Marketing