VIDEO "Udri ga mamu mu je***": Pretukli suce na utakmici, policija sve mirno gledala

Objavljeno 30.05.2022. 11:08, Kategorija Poslušajte audio/video

Utakmica Prve županijske lige Tuzlanske županije Trešnjevka Maoča - Mladost Gornje Živinice, tijekom koje je pretučena sudačka trojka - Agan Ramić, Amir Husić i Emir Babajić, i danas je jedna od top tema u bh. nogometnim krugovima.

-Kao prvo, utakmica nije trebala biti ni odigrana, jer se ne primjenjuju dosljedno odluke Saveza. Neki klubovi igraju na istoj općini, dok je Trešnjevka Maoča promijenila općinu.

Utakmica je igrana u Koraju, jer je klub iz Maoče već ranije kažnjen zabranom igranja na vlastitom terenu.

-Utakmica je odigrana u Republici Srpskoj, na terenu kluba Druge županijske lige, što prema propozicijama NSTŽ nije moguće. Trebala je biti odigrana na stadionima koji su primljeni za Prvu županijsku TŽ.

-Također, prema Statutu NSTŽ – član 2, utakmice se ne smiju igrati na području manjeg bh. entiteta, ako nema sporazuma. A sporazuma za Trešnjevku Maoča nema. Mogu se dva entitetska saveza dogovoriti, ali nema sporazuma da Maoča može igrati u RS-u.

Znači, u samoj organizaciji utakmice pogriješilo je Natjecateljsko tijelo NSTŽ, što je dozvolilo da se igra na terenu koji nije primljen za Prvu ligu TŽ.

Video možete pogledajti na LINKU.