Panoramski bus u Mostaru vozit će i jednu gradsku liniju

Objavljeno 02.06.2022. 08:41, Kategorija Poslušajte audio/video

Mostar u svojoj turističkoj ponudi ima što pokazati zbog čega je panoramski autobus dobro došao, a kupio ga je mostarski glazbenik Adin Bojčić.

U razgovoru s vlasnicima dogovorili smo zajednički angažman kako bi ovo ljeto bila u funkciji i jedna gradska linija kojom će se moći provozati i naši sugrađani, kao i svi turisti, rekao je mostarski gradonačelnik Mario Kordić prilikom posjete obitelji koji ja pokrenula turističke ture panoramskim autobusom po Hercegovini.

S velikim zadovoljstvom smo nakon informacije kako je obitelj Bojčić odlučila pokrenuti turističke ture po našoj Hercegovini i na jedan ovako lijep način povezati ljepote Mostara, Čapljine, Međugorja, Ljubuškog i drugih mjesta, pružili punu potporu. Nakon današnjeg razgovora, otvorili smo i prvu vožnju. Bilo je prelijepo provozati se danas našim Mostarom, poručio je Kordić.

Obitelj Bojčić desetljećima se bavi turizmom, ali ideja o autobusu za razgledanje grada došla je od Adina Bojčića, koji harmoniku svira od devete godine. Nastupao je uz brojna poznata imena bh. estrade ali se odlučio okrenuti obiteljskom biznisu.

Ideju je dobio tijekom boravka u Barceloni kada se vozio panoramskim autobusom i u tom trenutku je kazao da Mostar također mora imati jedan takav.

Po povratku u BiH odmah se dao u razvoj projekta te uz pomoć oca Rasima uspio je i realizirati.

Sve je bilo dosta komplicirano, ali trud se isplatio. Panoramske autobuse za razgledanje imaju Dubrovnik, Split i sve europske metropole i drago mi je da će i Mostar sada to omogućiti turistima iz svih krajeva svijeta, kazao je Adin Bojčić i dodaje da dodatne informacije u vezi s panoramskom vožnjom svi mogu dobiti na Facebook stranici Cabrio Bus Mostar.

U ponudi pored razgledavanja grada na Neretvi u planu su jednodnevni izleti u okviru kojih će turisti moći se upoznati s ljepotama Počitelja, Blagaja, Međugorja i Kravica.