Željeznička nesreća u Njemačkoj. Poginule 3 osobe, preko 60 ozlijeđenih

Objavljeno 03.06.2022. 15:08, Kategorija Poslušajte audio/video

U ŽELJEZNIČKOJ nesreći koja se danas prijepodne dogodila na jugu Njemačke je prema posljednjim podacima poginulo najmanje tri putnika dok ih je veći broj teže ozlijeđen. Nesreća se dogodila oko podneva u blizini Garmisch-Partenkirchena kada je regionalni vlak na kat prepun putnika iskočio iz tračnica.

Kako je priopćila policija, pored troje poginulih,  preko 60 je ozlijeđeno od kojih 16 teže.Prema izjavama svjedoka nekoliko vagona se prevrnulo i otklizalo niz željeznički nasip. Među putnicima se nalazilo i mnogo djece. Vlak je prometovao na liniji Garmisch-Partenkirchen – Muenchen.

U pomoć vatrogascima su priskočili i pripadnici Bundeswehra i savezne policije koji su stacionirani u ovom dijelu Njemačke zbog predstojećeg samita zemalja G7 u obližnjem Elmauu. U Njemačkoj u petak počinje trodnevni vikend za blagdan Duhova na koji se nastavljaju jednotjedni školski praznici.

Istodobno je u srijedu u Njemačkoj započela prodaja mjesečnih karata za devet eura i koje vrijede u lokalnim vlakovima na području cijele zemlje što je već sad prouzročilo neuobičajeno velike gužve u lokalnim i gradskim vlakovima, posebice u turistički atraktivnim područjima.