Pregled tjedna

Objavljeno 06.06.2022. 16:26, Kategorija Poslušajte audio/video

Prijetnja bombom natjerala je zaposlenike Kliničkog centra u Banjoj Luci na evakuaciju pacijenata koji su tamo na liječenju.

Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih poslova BiH najavilo je donošenje odluka o zabrani izvoza oblovine, ogrjevnog drveta i peleta kako bi se zaustavila njihova velika poskupljenja posljednjih mjeseci, posebice peleta koji se prodaje po dvostruko većoj cijeni u odnosu na godinu dana ranije.

Čelnici država članica Europske unije  postigli su dogovor o zabrani uvoza ruske nafte koja se doprema brodovima, objavio je predsjednik Europskog vijeća Charles Michel.

Nakon više Općinskih, ali i prijava građana o nezakonitoj sječi šume na području općine Prozor – Rama od strane Javnog poduzeća „Šume Hercegovačko – neretvanske“ d.o.o. Mostar, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNŽ/Kje nadležnom tužiteljstvu podnijelo kaznenu prijavu protiv  ovog podueza (JP „Šume Hercegovačko – neretvanske“ d.o.o. Mostar) zbog bespravnih sječa šuma na području općine Prozor – Rama i Jablanica.

Pregled tjedna