Pregled tjedna

Objavljeno 13.06.2022. 11:06, Kategorija Poslušajte audio/video

- Visoki međunarodni predstavnik u BiH Christian Schmidt nametnuo je odluku o financiranju općih izbora nalažući izdvajanje punog iznosa od 6,3 milijuna eura koliko je tražilo Središnje izborno povjerenstvo.

- Sjedinjene Američke Države uvele su sankcije predsjedniku Federacije BiH Marinku Čavari i ministru zdravlja Republike Srpske Alenu Šeraniću.

- GS TMT, Općina Prozor-Rama i Srednja škola Prozor su organizirali predavanje u vezi nove tvornice GS Rama.

- Načelnik općine Prozor-Rama dr. Jozo Ivančević potpisao je Ugovor o sanaciji i asfaltiranju lokalne ceste Izlaz-Orašac.

- Predsjedništvo HDZ-a 1990 koje je održano u Vitezu donijelo je odluku o raspuštanju županijske organizacije u Posavini te općinskih u Žepču, Prozoru-Rami i Uskoplju.

- U hrvatskoj enklavi Vitezu u središnjoj Bosni obilježena je godišnjica smrti osmero djece ubijene projektilom na dječjem igralištu.

- Ispred spomen obilježja u Počitelju održan je središnji skup zahvale hrvatskim braniteljima u sklopu obilježavanja 30. obljetnica od vojno-oslobodilačke akcije hrvatskih snaga "Lipanjske zore" u kojoj je oslobođena lijeva obala rijeke Neretve od Mostara preko Čapljine do Stoca.

Pregled tjedna - 13.06.2022.

Vremenska prognoza
Pretraga

Marketing