Pregled tjedna

Objavljeno 20.06.2022. 14:35, Kategorija Poslušajte audio/video

Širom svijeta, svečano je proslavljen blagdan sv. Antuna Padovanskog. Kod nas slavilo se na Gračacu, Kominu iznad Uzdola, Zvirnjači i Pidrišu. Mnoštvo vjernika, molitvi, zavjeta i pučkih veselja obilježili su ovaj blagdan.

Načelnik Općine Prozor-Rama dr. Jozo Ivančević primio je učenike generacije osnovnih i Srednje škole Prozor, školske 2021./2022. godine. Čestitao im je na njihovom uspjehu, te uručio prigodne poklone i novčane nagrade.

Načelnik Općine Prozor-Rama i raniji predsjednik HDZ 90 dr. Jozo Ivančević održao je sastanak s vijećnicima Ramske Devedesetke. Na sastanku mu je iskazana jednoglasna potpora, a u narednom razdoblju očekuje se da predloži novi oblik neovisnog političkog djelovanja, što će se i potvrditi krajem mjeseca kada je planirana nova sjednica O.V. Prozor-Rama.

Proslavili smo Tijelovo - Svetkovinu Presvetog Tijela i Krvi Kristove, katolički blagdan. Slavi se, uz tjelovske procesije , uvijek u četvrtak poslije svetkovine Presvetog Trojstva. Za Katoličku Crkvu svetkovina je to u spomen na ustanovljenje Euharistije na Veliki četvrtak.

Više poslušajte u prilogu. 

Pregled tjedna 13 - 20. lipnja 2022.