Dijaspora digla ruke od BiH

Objavljeno 21.06.2022. 13:08, Kategorija Novosti

Predsjednik Pokreta Snaga domovine Ahmed Husagić rekao je da se za opće izbore u Bosni i Hercegovini prijavilo samo 350 od mogućih 95.000 građana porijeklom iz BiH koji žive u Austriji.

Kazao je da se želi “zahvaliti” sugrađanima koji žive u Austriji jer ih se poslije toliko molbi i apela za izbore registriralo samo nekoliko stotina od mogućih gotovo sto tisuća.

“Izgleda da vas ne zanima ni domovina, ni trud ljudi koji rade na ovome projektu, a ni ja koji vas molim više od 2 mjeseca da se registrirate kako bi mogli sudjelovati na listopadskim izborima i pomoći ljudima u Bosni i Hercegovini, ali i čitavoj Europi”, rekao je Husagić.

Dodao je da je očigledno da je njegova vjera u mnoge od njih bila pogrešna jer im je 15 minuta vremena previše da izdvoje za ljude u domovini, piše Klix.

“Očigledno da su vremena kada ste pomagali kao za poplave 2014. godine prošlost iako je ovo što se danas događa ljudima u Bosni i Hercegovini puno gore od onih poplava. Ne mogu slušati izgovore o razočaranju jer je to samo izgovor da se nešto ne uradi”, zaključio je Husagić.Piše:Dnevnik.ba

Vremenska prognoza
Pretraga

Marketing