Crveni križ općine Prozor-Rama pruža usluge kućne njege za starije i invalidne osobe

Objavljeno 22.06.2022. 16:37, Kategorija Obavijesti

Od 03. lipnja 2022.godine počela je implementacija projekta Crvenog križa općine Prozor-Rama pod nazivom „Mladi u službi starih“. Projekt se provodi u sklopu Regionalnog programa lokalne demokracije na Zapadnom Balkanu ReLOaD2 koji financira Europska unija (EU), a implementira razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP), projekt sufinancira Općina Prozor-Rama.

Projekt je osmišljen da bi se osobama u potrebi (starije i invalidne osobe) tj. ranjiva grupa, pomoglo dobiti usluge kućne njege. Naš cilj je poboljšati život osoba s invaliditetom i osobama starije životne dobi kojima je potrebna pomoć.

Projektom koji će trajati u razdoblju od 6 mjeseci (od 03. lipnja 2022. godine do 02. prosinca 2022. godine), naši korisnici će imati direktnu pomoć u vidu redovnih posjeta mobilnog tima kojeg čine: njegovateljica, socijalni radnik i volonteri Crvenog križa.

Planirane aktivnosti odnose se na redovne posjete (2-3 puta tjedno), prilikom kojih će se za odabrane korisnike pružati konkretne usluge kao što su:

- Pomoć korisnicima pri održavanju osobne higijene
- Dostava hrane- pripremanje obroka
- Dostava lijekova
- Čišćenje kuće i okućnice
- Obavljati razgovor o potrebi korisnika (razgovori i druženje u svrhu prevladavanja usamljenosti)
- Pomoć pri obavljanju administrativnih i sličnih poslova kod nadležnih institucija

Obzirom da projekt obuhvaća marginaliziranu populaciju, cilj nam je imati za rezultat socijalizaciju ciljane grupe, te stvaranje osjećaja društvene odgovornosti i socijalne inkluzije kod mladih.

Za više informacija možete se obratiti na broj tel: 036/770-533 ili 063/040-204 Daniel Tučić

Vremenska prognoza
Pretraga

Marketing