Pregled tjedna

Objavljeno 27.06.2022. 12:49, Kategorija Poslušajte audio/video


Održan je prvi upisni rok učenika u prvi razred Srednje škole Prozor za narednu školsku godinu, a upisan je 71 učenik. 

Strojari; bravari i CNC operateri imat će stipendije od 300 KM.

++++++++++++++
Nastavljajući dugogodišnju tradiciju, 67 Hodočasnika iz Rame pješice je hodočastilo Gospi u Međugorje. U Međugorje su stigli na dan proslave 41. obljetnice Gospin ukazanja.

++++++++++++
Župa Uzdol proslavila je svoj patron, Sv. Ivana Krstitelja.Središnje euharistijsko slavlje, koje je predvodio don Miljenko Džalto, župnik u Rankovićima, započelo je procesijom iz crkve do vanjskog oltara ispred stare crkve. Uz uzdolskog župnika, vlč. Ivana Ivančevića, koncelebriralo je još10 svećenika.

+++++
Patron župe, svetkovina Presvetog Srca Isusova proslavljena je u crkvi u Prozoru gdje je velik broj vjernika nazočio euharistijskom slavlju.Svečanu svetu misu na blagdan Srce Isusova uz koncelebraciju sedam svećenika predslavio je dr. Ivan Rako, profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Sarajevu.

Također proslavljena je i Vanjska proslava patrona župe za vjerni puk ramskoga dekanata središnje svečano euharistijsko slavlje predslavio je nekadšnji prozorski kapelan, mons. Marinko An-tolović, koji je trenutno u službi savjetnika Apostolske nun-cijature u Bangladešu. Za proslavu svetkovine, vjernici su se duhovno pripremali trodnevnicom.

+++++++++++++
Festival "Djeca pjevaju Isusu" povodom blagdana Presvetog Srca Isusova, patrona Župe Prozor, okupio je i ove godine tradicionalno mnogo djece koja su pjevala i slavila u čast Isusu.

Najbolja među 16 kandidata bila je Petra Križanac koja je izvela pjesmu "Dubine", dok je drugo mjesto osvojila Sara Juričević i pjesma "Isuse, Isuse". Treća je bila Josipa Bošnjak Šudić s pjesmom "Hvalospjev Stvoritelju".
Organizatorica festivala koja je u posljednje vrijeme neumorno radila s djecom je časna sestra Marinela Zeko.

pregled_tjedna_-_27_06_2022.mp3