Bend iz Hercegovine posvetio pjesmu Divi Grabovčevoj

Objavljeno 04.07.2022. 16:13, Kategorija Poslušajte audio/video

U povodu obilježavanja sjećanja na mučenicu Divu Grabovčevu na Kedžari, Hercegovački bend Terra Slaves izbacio je svoju novu pjesmu naziva ”Diva Grabovčeva”.

Tekst pjesme posvećen je ovoj davno preminuloj djevojci, simbolu požrtvovnosti i ustrajnosti, koja se ni pod cijenu života nije htjela rastati od svog ideala, smisla i od svoje vjere.

Inače bend radi na snimanju, te audio i video produkciji albuma Velika nevolja, a ova pjesma bit će dodatak na albumu budući da je nastala mnogo prije ostalih pjesama, ali do sad nije bila snimljena.

Pjesma Diva Grabovčeva bonus je pjesma na albumu Velika nevolja. Nastala je još 2002. dok se bend zvao Nerra Etva, a tekst potpisuje prijatelj benda Goran Barbarić Džo. Zadnjih godina studijski smo je snimali i ‘ušminkavali’ da bi produkcija završila točno na dan 3. srpnja, kada se na Kedžari obilježava spomen na Divu Grabovčevu. Na ovaj način i mi smo, kao bend koji gaji tradiciju našeg podneblja, željeli dati mali doprinos sjećanju na ovu besmrtnu djevojku, rekao je Mate Bevanda, frontmen benda za Hercegovački internet portal.